загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цікаві факти про Парламентську бібліотеку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

·      Перша публічна бібліотека Києва, заснована 1866 р, користування якою дозволялось усім охочим і всього за 15 копійок на місяць.

·         Книги, що склали бібліотечний фонд були подаровані меценатами. На момент відкриття в бібліотеці було лише 319 книг і 43 комплекти періодичних видань. Зараз фонди бібліотеки це - 4,5 млн. примірників книг та документів.

·         Саме тут зберігається Острозька Біблія Івана Федорова 1581 року.

·         Бібліотека переїздила з будинку Дворянського зібрання в Міську думу, але там книгам стало затісно і міська влада звела нову будівлю на Європейській площі, де сходились три головні дороги Києва. Гроші на будівництво бібліотеки збирали усім містом, а вже в 1911 році за проектом архітектора Кляве споруджено будинок в стилі італійського ренесансу з колонами та ліпниною.

·         Найбільший зал бібліотеки називався Олександрівським на честь імператора Олександра II. В залі був розташований балкончик, де сидів черговий бібліотекар, а ще розміщувався оркестр під час проведення благодійного балу. Площа залу 400 кв.м., а висота стелі 10 м. Балкончик не зберігся.

·         Приміщення бібліотеки було майже повністю знищено під час Другої Світової війни. Залишилися тільки стіни. Під час окупації було вивезено 51 тис. цінних книг, решта - згоріло.

·         Після війни бібліотеку відбудували. Тут досі зберігаються меблі повоєнних часів - дубові каталоги, столи і стільці. Їх було відреставровано.

·         У ніші над мармуровими сходи, що ведуть на 2 поверх, височіла була бронзова скульптура Олександра II, потім погруддя Леніна і Тараса Шевченка, а нині там стоїть вазон.

·         В бібліотеці діє відділ інформаційного забезпечення Верховної Ради, хоча депутати тут не часті гості.

·         Читачами бібліотеки були: видатний авіаконструктор Ігор Сікорський, військовий льотчик і перший виконавець мертвої петлі П. Нестеров. В бібліотеці дуже гарний інтер'єр, тут часто знімають фільми і передачі. Та найголовніше, що тут справді чудова атмосфера для творчої і наукової роботи.

До списку новин