загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Похід в Карпати. Траса Трансфагарасан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дорога піднімається на висоту в 2034 метра і має безліч крутих гострих поворотів, які змусять понервувати навіть бувалих мандрівників - велосипедистів, автомобілістів і мотоциклістів.

 

Так що, якщо ви плануєте похід в карпати, бажаєте отримати достатню порцію адреналіну, а також насолодитися неймовірними прекрасними гірськими пейзажами, то це якраз потрібне для вас місце.

Спочатку Трансфагарасан був побудований, як стратегічний військовий маршрут, що включає 90 кілометрів завихрень і крутих поворотів. Траса веде з півночі на південь, через найвищі райони Південних Карпат, між найвищим піком в країні - Молдовяну, і другою за висотою - млістю.

Трансфагарасан починається в Баскова і слід уздовж долини річки Аргеа. Досягаючи найвищого пункту длорога спускається до Картішоаре в долині Олта, де і закінчується. Найбільш вражаюча частина маршруту знаходиться на півночі, де зосереджені найкрутіші спуски і повороти всілякої форми. Дорога звичайно закривається з кінця жовтня по кінець червня через сильні снігопади. В залежності від погоди Трансфагарасан все ж може бути відкритий ще до листопада. По дорозі туристи можуть зупиниться в декількох готелях, а так само відвідати ряд придорожніх ресторанчиків, пише Вебочка.

Трансфагарасан будувався в період між 1970 і 1974 роком збройними силами Румунії. Було використано приблизно 6 мільйонів кілограм динаміту на північній стороні. За офіційними документами, від нещасних випадків під час будівництва загинули 40 солдат.

До списку новин