загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Мені подобається вишивати. Особливо зараз, коли потрібно чимось займатися»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мисткиня-ветеран. Незвичайна експозиція прикрасила стіні Художнього музею Черкас. Її автор – капітан медичної служби у відставці Лариса Буга. Попри солідний вік, жінка вишиває картини. Свою першу виставку вона приурочила до 69-ої річниці звільнення Черкас від німецько-фашистських загарбників. Адже бабуся самотужки доклала неабияких зусиль, аби наше місто було вільним.

Попри солідний вік, 88 років, Лариса Григорівна постійно чимось зайнята. Одне із останніх захоплень – вишивка. Власноруч бабуся створила близько півсотні робіт. У грудні за сприяння спілки ветеранів Черкащини в Художньому музеї стартувала її персональна виставка.

Лариса Буга, ветеран: «Люблю природу, тварин. Але це лише частина моїх картин. Я їх більше тридцяти вишила. Усе роздала дітям».

Лариса Григорівна зізнається: натхнення для картин іноді черпає зі спогадів. Бабуся брала участь у визволенні Черкас. Працювала командиром полкової аптеки у 294-ій стрілецькій дивізії. Врятувала життя не одному солдату.

Лариса Буга, ветеран: «Поранених дуже багато було. Там ми весь час працювали. Людину, яка була до мене, вбили. Я прийняла аптеку та пішла далі воювати. Спочатку було страшно, а потім просто не звертала уваги. Це та ж робота, але в дуже складних умовах».

Вишивкою Лариса Григорівна захопилася вісім років тому. Бабуся намагалася якось урізноманітнити самотні вечори. Адже її чоловік, також фронтовик, помер у 2009 році. Діти роз’їхалися. Проте жінка свій незгасний запал спрямували на творчість.

Лариса Буга, ветеран: «Я люблю цю справу. Замолоду малювала. Мені подобається вишивати. А зараз особливо, коли потрібно чимось займатися».

У майбутньому жінка сподівається поповнити експозицію роботами своєї доньки й онуки.

До списку новин