загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пам’ятка для пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ЯКЩО ВИ ВИЇЖДЖАЄТЕ НА ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ ЗА КОРДОН, ВАМ НЕОБХІДНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО ТЕРИТОРІЛЬНОГО ОРГАНУ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ З ЗАЯВОЮ ПРО ПРИПИНЕННЯ ВИПЛАТИ ПЕНСІЇ:

Пенсія, яку Ви отримували в Україні до виїзду на постійне місце проживання в іншу країну, за Вашою заявою може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання. Надалі виплата пенсії в Україні припиняється. До заяви про припинення виплати пенсії подається закордонний паспорт з відповідним записом про виїзд на постійне проживання за кордон та талон про зняття з реєстрації за місцем постійного проживання.

Виплата пенсії за кордон можлива лише за наявності двостороннього договору (угоди) про соціальне забезпечення між Україною та державою,  до якої Ви виїжджаєте на постійне проживання

У разі виїзду на постійне проживання до країн Співдружності Незалежних Державце такі країни якАзербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Російська Федерація, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан) пенсія, яку Ви отримували в Україні до виїзду на постійне проживання в одну з цих країн, за Вашою заявою може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання. Надалі виплата пенсії в Україні припиняється.

Після переїзду Вам потрібно звернутись до територіального органу за новим місцемпроживання з заявою про призначення Вам пенсіїПенсію Вам буде призначено зазаконодавством держави нового місця проживання.

У разі переїзду до таких країняк Естонія, Латвія, Литва, а також Болгарія, Іспанія, Словаччина, Чехія пенсія, яку Ви отримували в Україні до виїзду на постійне  проживання водну з цих країнза Вашою заявою може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом, рахуючи з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійногопроживання.

Після переїзду Вам потрібно звернутись до територіального органу з призначення пенсії з заявою про переказ Вам пенсії, призначеної в Україні. В заяв слід вказати назву органу Пенсійного фонду в Україні, в якому Ви перебували на обліку перед від’їздом за кордон. Ця заява разом з документами, які підтверджують Вашу реєстрацію за новим місцем проживання, надсилається до Пенсійного фонду України (01014 м. Київ-14, вул.. Бастіонна, 9), який приймає рішення щодо переказування Вам пенсії. При цьому потрібно дотримуватись вимоги щодо повідомлення «про знаходження в живих особи, яка отримує пенсію» за зразком бланку, який буде Вам надсилатись Пенсійним фондом України щорічно для його заповнення та повернення на адресу Фонду.

До списку новин