загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Німеччина влаштувала своїм пенсіонерам "депортацію", - Daily Mail

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Життя у вітчизняних будинках для престарілих німцям не по кишені.

Через високу вартість соціального догляду за престарілими у Німеччині пенсіонерів з цієї країни відправляють у будинки престарілих в країни Східної Європи в рамках кампанії, яку вже назвали "нелюдської депортацією".

"Пенсіонерів та інвалідів, кількість яких зростає, відправляють за кордон на тривалий термін для отримання необхідного догляду та лікування, оскільки в рідній країні вартість такого соціального обслуговування досягла захмарних висот", - пишеDaily Mail.

Фахівці підрахували, що у 2011-му в будинках престарілих на території Угорщини проживали 7146 пенсіонерів з Німеччини, в Чехії  - 3 тис, а в Словаччині - більше 600 людей.

Пенсіонери з Німеччини також є у будинках престарілих на території Іспанії, Греції, України, у Таїланді та на Філіппінах, але їх кількість не встановлена.

Пенсіонери не мають грошей

За словами деяких пенсіонерів, вони виїхали з Німеччини, бо в них не було вибору. До того ж, вартість утримання в таких будинках за кордоном нижча, а якість обслуговування часто виявляється кращою.

Однак багато інших зізналися, що переїхали без особливого бажання.

Федеральне статистичне бюро Німеччини повідомляє, що більше 400 тис престарілих громадян не можуть оплатити своє перебування в будинках престарілих на території Німеччини, а їх кількість щороку зростає на 5%.

У виданні зазначають, що причиною цього є те, що тривалість життя німців збільшилася, а розміри пенсій залишились незмінними.

Відтак, страхові медичні організації або державні юридичні особи, що становлять основу системи медичного страхування Німеччини, зараз розглядають питання надання більш дешевого медичного обслуговування в будинках престарілих за кордоном.

За даними видання, відповідно до законодавства, чинного в країнах Євросоюзу, зараз це заборонено, але  цілком ймовірно, що вихід знайдуть: в умовах загального старіння населення Європи законодавцям доведеться вносити зміни в закони.

"Це – бомба уповільненої дії"

Фахівці вважають, що збільшення кількості людей, які не в змозі оплачувати своє перебування в будинках престарілих, є "бомбою уповільненої дії".

Схожої думки притримуються і у Соціальному союзі Німеччини, де вважають, що те, що багато громадян Німеччини виявилися не в змозі оплачувати своє утримання у будинках престарілих в своїй власній країні є "тривожним сигналом".

"Ми просто не можемо дозволити, щоб висилали тих людей, які брали участь у створенні Німеччини в тому вигляді, в якому вона існує сьогодні", - заявив в інтерв'ю британській газеті "The Guardian" президент союзу Ульрике Машер.

До списку новин