загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Право працівників соціальної сфери села на землю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До набуття чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоровя, що проживають у сільській місцевості» від 20 квітня 2004 р. № 1694 – IV [1] права працівників культури, освіти, охорони здоровя та пенсіонерів, що проживали у сільській місцевості (даліпрацівники соціальної сфери села) на землю залишались найменш забезпеченими порівняно з працівниками колективних, державних і комунальних сільськогосподарських підприємств. Останні мали можливість скористатись більш широким колом підстав одержання землі у власність. Вони мали право на одержання землі у порядку приватизації відповідно до ст. 118 Земельного кодексу України (ЗК України)  від 22 жовтня 2001 р. № 2768 – III [2] та на одержання земельної частки (паю). Працівники соціальної сфери села мали право на одержання землі у порядку приватизації відповідно до ст. 118 ЗК України.

Ситуація змінилась з набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоровя, що проживають у сільській місцевості». Проте введення в дію цього Закону призвело до виникнення низки запитань у практиці державного управління земельним фондом. Одним з них стало запитання про визначення порядку надання працівникам соціальної сфери села земельних ділянок у власність відповідно до цього Закону.

У вітчизняній юридичній літературі було проведено дослідження кола осіб, які належать до працівників соціальної сфери села, правового режиму земельної частки (паю), процесу отримання у приватну власність земельної ділянки працівниками соціальної сфери села [3]. Комплексного дослідження порядку надання працівникам соціальної сфери села земельних ділянок у власність відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоров’я, що проживають у сільській місцевості» досі не провадилось. У свою чергу таке дослідження сприятиме удосконаленню процесу надання земельних ділянок у власність одній з найбільш незахищеній верстві українського суспільства – працівникам соціальної сфери села.

Згідно зі ст. 6 ЗК України  від 18 грудня 1990 р. № 561 – XII [4] до осіб, зайнятих у соціальній сфері, належали працівники освіти, охорони здоров’я, культури, побутового обслуговування населення, зв’язку, торгівлі та громадського харчування, правоохоронних органів, Рад народних депутатів та їх виконавчих комітетів, а також пенсіонери з цих осіб. Сьогодні працівники соціальної сфери села мають відповідати певним вимогам з тим, щоб отримати право власності на земельну ділянку відповідно до положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоров’я, що проживають у сільській місцевості». Відповідно до цих вимог вони мають перебувати або мали перебувати у трудових відносинах з державними або комунальними закладами культури, освіти та охорони здоров’я. Останні у свою чергу мають бути розташовані у сільській місцевості або селищах міського типу. Працівники соціальної сфери села також мають проживати у сільській місцевості або селищах міського типу. Крім того, до працівників соціальної сфери села законодавець відносить не всіх працівників закладів культури, освіти та охорони здоров’я, а лише тих, які здобули спеціальну освіту. Зокрема працівниками культури є особи, які здобули спеціальну освіту в державному чи приватному навчальному закладі або у спеціаліста (викладача), який має ліцензію на проведення педагогічної діяльності, чи особи, які працюють у закладах, підприємствах, організаціях і установах культури, засобах масової інформації, видавництвах, товариствах, фондах та інших культурно-освітніх громадських об’єднаннях і пройшли відповідну атестацію (ст. 20 Основ законодавства України про культуру від 14 лютого 1992 р. № 2117 – II [5]).

Працівниками освіти є педагогічні та науково-педагогічні працівники (ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23 травня 1991 р. № 1060 – II [6]). Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2000 р. № 963 [7].

 У свою чергу працівниками охорони здоров’я є медичні і фармацевтичні працівники. Це особи, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам. (статті 74, 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я від 19 листопада 1992 р. № 2801 – XII [8]).

Таким чином, підсумовуючи викладене під працівниками соціальної сфери села слід розуміти працівників державних та комунальних закладів культури, освіти, охорони здоровя, розташованих на території відповідної радиа також пенсіонерів з їх числа, які здобули спеціальну освіту та проживають у сільській місцевості або селищах міського типу.

Стосовно питання  визначення видів працівників соціальної сфери села, то за сферою їх зайнятості серед працівників соціальної сфери села можна виділити працівників культури, освіти та охорони здоровя. До працівників культури належать працівники театрів, музеїв, бібліотек тощо. До працівників освіти відносять працівники навчальних закладів, наукових, науково-методичних і методичних установ тощо. Працівниками охорони здоров’я є працівники санітарно-профілактичних, лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих, санаторно-курортних, аптечних, науково-медичних та інших закладів охорони здоров’я.

Слід зазначити, що законодавець чітко не визначає місце, в якому працівник соціальної сфери, який проживає в одній, а працює в іншій сільській місцевості має право на отримання у власність земельної ділянки. На нашу думку, з огляду на те, що цей працівник здійснює вклад у розвиток соціальної сфери села незалежно від того, на території якої ради він проживає, це питання можна вирішити шляхом визнання за ним права на отримання земельної ділянки у власність або на території тієї ради, де здійснюється (здійснювалась) його професійна трудова діяльність, або на території тієї ради де він проживає.

Стосовно порядку набуття працівниками соціальної сфери села земельних ділянок у власність, то вони мають право на безоплатне набуття права власності на земельну ділянку за загальним та спеціальним порядком. Загальним порядком набуття права власності на земельну ділянку є порядок приватизації земельних ділянок громадянами, передбачений частинами 1–2 та частинами 6–11 ст. 118 ЗК України. Право на набуття права власності на землю в загальному порядку визнається за всіма громадянами України, в тому числі за працівниками соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості.

Відповідно до загального порядку працівники соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості можуть набути земельні ділянки у власність у разі: приватизації земельних ділянок, які перебувають у їх користуванні (частини 1–2 ст. 118 ЗК України); одержання земельних ділянок із земель державної і комунальної власності (частини 6–11 ст. 118 ЗК України). 

Спеціальний порядок набуття права власності на землю – це порядок, який визнається не за всіма громадянами України, а лише за громадянами, які мають спеціальний правовий статус. До осіб, які мають спеціальний правовий статус належать члени колективних сільськогосподарських підприємств, кооперативів, акціонерних товариств, працівники державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, працівники соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості.

Залежно від особливостей правового регулювання порядку набуття цими особами права власності на земельну ділянку спеціальний порядок набуття права власності на земельну ділянку представлений набуттям права власності на земельну ділянку у процесі паювання земель, переданих у колективну власність та набуттям права власності на земельну ділянку у процесі приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій.

Стосовно порядку набуття права власності на земельну ділянку у процесі паювання земель, переданих у колективну власність, то згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання земельних ділянок працівникам культури, освіти та охорони здоров’я, що проживають у сільській місцевості» він не поширюється на працівників соціальної сфери села. Вони не набувають право на земельну частку (пай) як члени колективного сільськогосподарського підприємства, кооперативу, акціонерного товариства відповідно до Указу Президента України «Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям» від 8 серпня 1995 р. № 720/95 [9].

Порядок набуття права власності на земельну ділянку у процесі приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій поширюється не лише на працівників державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а й на працівників соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості. Цей порядок приватизації земельних ділянок працівниками соціальної сфери села, передбачений ст. 25 ЗК України.

При приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій земельні ділянки передаються працівникам цих підприємств, установ та організацій, працівникам державних та комунальних закладів освіти, культури, охорони здоровя, розташованих на території відповідної ради, а також пенсіонерам з їх з визначенням кожному з них земельної частки (паю).

Рішення про приватизацію земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій приймають органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень за клопотанням працівників цих підприємств, установ та організацій.

Відповідно до цього порядку працівники соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості мають право на безоплатне одержання у власність земельної ділянки в межах земельної частки (паю) працівника сільськогосподарського підприємства, установи та організації, розташованих на території відповідної ради, але не більше норм безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, встановлених законом для ведення особистого селянського господарства.

 У цьому випадку передача земельних ділянок безоплатно у власність працівникам соціальної сфери села проводиться в розмірі, що не перевищує два гектара. У власність надаються земельні ділянки, призначені для ведення особистого селянського господарства. Надання працівникам соціальної сфери села земельних ділянок лише для ведення особистого селянського господарства пов’язане з тим, що за загальним правилом вважається, що вони не мають сільськогосподарської освіти або досвіду роботи у сільському господарстві та не займаються веденням товарного сільськогосподарського виробництва. У разі якщо працівники соціальної сфери села мають сільськогосподарську освіту або досвід роботи у сільському господарстві, займаються веденням товарного сільськогосподарського виробництва, то вони мають право  разом  з доказами достатнього досвіду роботи у сільському господарстві або необхідної сільськогосподарської кваліфікації подавати заяви про надання їм земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського призначення.

Слід зазначити, що цей порядок не поширюється на громадян, які раніше набули право на земельну частку (пай) та земельні ділянки для ведення особистого підсобного господарства чи для ведення особистого селянського господарства, крім випадків успадкування права на земельну частку (пай), земельні ділянки для ведення особистого підсобного господарства чи для ведення особистого селянського господарства відповідно до закону.

Таким чином, проведене дослідження дає змогу сформулювати такі висновки. Під працівниками соціальної сфери села слід розуміти працівників державних та комунальних закладів культури, освіти, охорони здоров’я, розташованих на території відповідної ради,  а також пенсіонерів з їх числа, які здобули спеціальну освіту та проживають у сільській місцевості або селищах міського типу. За сферою зайнятості серед працівників соціальної сфери села можна виокремити працівників культури, освіти та охорони здоров’я. Вони мають право на безоплатне набуття права власності на земельну ділянку за загальним та спеціальним порядком. Право на набуття права власності на землю в загальному порядку визнається за всіма громадянами України, в тому числі за працівниками соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості. Загальним порядком набуття права власності на земельну ділянку є порядок приватизації земельних ділянок громадянами, передбачений частинами 1–2 та частинами 6–11 ст. 118 ЗК України. Відповідно до загального порядку працівники соціальної сфери села, які проживають у сільській місцевості можуть набути земельні ділянки у власність у разі: приватизації земельних ділянок, які перебувають у їх користуванні (частини 1–2 ст. 118 ЗК України); одержання земельних ділянок із земель державної і комунальної власності (частини 6–11 ст. 118 ЗК України). Спеціальний порядок набуття ними права власності на земельну ділянку – це порядок приватизації земельних ділянок, передбачений ст. 25 ЗК України. На нашу думку, встановлення поняття працівників соціальної сфери села, їх видів, а також загального та спеціального порядку набуття ними права власності на землю сприятиме вдосконаленню форм управління земельним фондом України/

До списку новин