загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Екс-депутати "з'їдають" 140 мільйонів на рік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутатську пенсію отримують майже 800 парламентарїїв різних скликань.

Про це повідомила виконавчий директор Асоціації народних депутатів України Олена Крандакова, передає журнал "Фокус".

Переважній частині депутатів-пенсіонерів щомісяця виплачується близько 16 тисяч гривень (90% від зарплати), так як вони пішли на заслужений відпочинок до жовтня 2011 року, коли набрала чинності пенсійна реформа.

Для тих, хто став пенсіонером після перетворень пенсійного законодавства, нараховували 10 прожиткових мінімумів на місяць – 11,080 тисячі гривень.

Таким чином, за приблизними підрахунками, Пенсійний фонд на утримання 180 депутатів-пенсіонерів витрачає понад 140 мільйонів гривеньна рік.

Поряд з цим раніше повідомлялося, що за роки незалежності народні депутати одержали безкоштовно понад 800 квартир у Києві, загальна вартість яких сьогодні сягає не менше 40 мільйонів гривень.

Не відстають від "ветеранів" парламентських баталій і нинішні "кнопкодави". В бюджеті на 2013 рік витрати Верховної ради порівняно з попереднім роком було збільшено на 66 мільйонів гривень. І це у той час, коли Держстат ще недавно звітував про дефляцію. 

Раніше також повідомлялося, що Кабмін не зміниврозміри посадових окладів першого віце-прем'єра і віце-прем'єрів, і вони становлять – 6,242 тисячі та 6,109 тисячі гривень відповідно.

Для порівняння - на реабілітацію 19 тисяч дітей з дитячим церебральним паралічем у бюджеті передбачено всього 49 мільйонів гривень.

Ще одна не менш показова цифра - з 1 січня 2013 року розмір мінімальної пенсії становитиме 894 гривні

До списку новин