загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Митному союзі Україна втратить суверенітет в обмін на невеликі дивіденди, - посол України при ЄС

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Вибір між ЄС і МС - це вибір між очевидним і гіпотетичним, перевіреним і ризикованим"

Представник України при Європейському Союзі, посол Костянтин Єлісєєв заявив, що вступ України до Митного союзу дасть Україні лише короткострокові дивіденди і загрожує втратою суверенітету.

"Вступ до Митного союзу може дати Україні лише короткострокові дивіденди: ті кілька мільярдів доларів, про які говорить Москва - це тільки плата в обмін на втрату суверенітету України в контексті здійснення власної торгової політики і відмови від курсу на інтеграцію з ЄС", - написав дипломат у своїй статті "7 міфів з приводу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", опублікованій на сайті"Української правди".

У той же час, за його словами, Угода про асоціацію з ЄС юридично фіксує політичні гарантії суверенітету, незалежності і територіальної цілісності української держави.

Єлісєєв зазначив, що створення зони вільної торгівлі з ЄС надасть доступ до більшого і більш прогнозованому ринку з більш високою платоспроможністю споживачів. Крім того, за словами дипломата, ЗВТ з ЄС стимулюватиме поліпшення бізнес-клімату в Україні, зміцнюватиме правову державу, а також спонукає до модернізації країни.

"Сьогодні перед Україною намагаються поставити вибір: куди йти - в ЄС чи в Митний союз? Причому, як не парадоксально, найбільш категорично питання ставить саме Митний союз. Вибір між ЄС і МС - це вибір між очевидним і гіпотетичним, перевіреним і ризикованим. Нам пропонують забути про "цивілізований вибір", про політичну риторику двох десятиліть української незалежності - і зробити розворот на 180 градусів на користь відносно нового регіонального проекту, до якого в українського суспільства (так вже склалося) маса питань політичного характеру", - написав Єлісєєв.

Він додав, що Україні слід шукати компроміс між європейським і російським напрямом, але не "ціною відмови від європейського вибору".

"Асоціація з ЄС повинна бути. Так само, як і європейська інтеграція України. Якщо Росія як лідер Митного союзу керується інтересами не тільки своїми, але й своїх партнерів, то вона дасть Україні можливість поєднати євроінтеграцію з одного боку і партнерство з Митним союзом з іншого ", - наголосив посол при ЄС.

До списку новин