загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії президенту, екс-урядовцям та екс-нардепам пропонують нараховувати за принципом 'простих' українців - законопроект

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У парламенті зареєстрували законопроект, згідно з яким президентУкраїни, народні депутати всіх скликань і колишні члени уряду отримуватимуть пенсію на загальних підставах, визначених Законом України«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Проект закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні)» у раді зареєстрували ударівці Павло Розенко, Оксана Продан, Ірина Геращенко, Сергій Куніцин та Ростислав Павленко.

Вони пропонують зрівняти нарахування пенсійного забезпечення народних депутатів усіх скликань, урядовців та президента до загальних підстав, визначених у законі «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

У пояснювальній записці нардепи зазначають, що пенсійна реформа 2011 року не вирішила однієї з ключових проблем пенсійної політики. Попри багатомільярдний дефіцит Пенсійного фонду і державного бюджету більшість пенсіонерів отримують принизливо низькі пенсії, натомість певним категоріям нараховують пенсії за пільговим принципом.

«Збереження особливого принципу нарахування пенсій для Президента України, членів Кабінету Міністрів України, народних депутатів, тощо є невиправданим. Ці категорії осіб мають отримувати пенсії на загальних підставах, що буде відповідати принципу соціальної справедливості», – йдеться у пояснювальній записці.

У разі прийняття закону у Верховній Раді він набере чинностіз 1 липня 2013 року.

До списку новин