загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щедрий вечір! Готуємо 12 страв і ворожимо

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

13 січня в Україні святкують старий Новий рік, або Маланку, яка приходить на Щедрий вечір разом із Василем сповістити господарів про наступні урочистості та справити гостини, яке в народі так і називають – гостини Меланки.

У цей вечір необхідно задобрити щедрувальників- і тоді рік буде багатим. За давньою традицією, новорічні обходи маланкарів, як і різдвяних колядників, відбувалися після заходу Сонця, тобто тоді, коли володарює усяка нечиста сила. Раніше ходили від хати до хати, не оминаючи жодного господаря.

Закінчивши ритуальний обхід, вони вранці йшли на роздоріжжя палити «Діда» або «Дідуха» – снопи соломи, що стояли на покуті від Святого вечора до Нового року, потім стрибали через багаття. Це мало очистити від спілкування з нечистою силою.

На Щедрий вечір ще святкують Василя: у жертву приносять свиню, яка вважається місячною твариною, а Васильчик став покровителем цих тварин.

На Меланки ходять і групи юнаків. Це називається «водити Меланку». Хлопці в масках висловлюють добрі побажання, веселять піснями, танцями, жартівливими сценками. Один з них, зазвичай, переодягнений в жіноче вбрання і його називають Меланкою.

За народними звичаями, на Маланку готували свинячі нутрощі, по них ворожили, яким буде врожай, а з свинячих ніжок варили «Дригало», щоб у людей не боліли ноги. Вшановували Маланку за якомога багатшими столами.

А на наступний день, на світанку, йдуть посівати зерном. Зерно беруть у рукавицю або в торбину. Спочатку йдуть до хрещених батьків та інших родичів і близьких. Зайшовши в будинок, посіваю сіє зерном і вітає всіх з Новим роком.

Міф про Міланко

За давнім міфом, окрім сина, у вседержавца Лада, вірного побратима бога Місяця, була ще донька, яку всі називали Міланко, бо вона була така мила й чарівна.

Одного разу коли князь-Місяць був на полюванні, лютий змій викрав із срібного терема Міланко і замкнув у підземному царстві. Звільнив її славний богатир Безпальчик-Васильчик і з нею одружився. Ось чому на Щедрий вечір ще святкують Василя, у жертву приносять свиню, яка вважається місячною твариною, а Васильчик став покровителем цих тварин. Тому, за народними звичаями, на Меланку готують свинячі нутрощі, на них ворожать, який буде врожай, а з свинячих ніжок варять «дриглю» (холодець), щоб у людей не боліли ноги. Святкують Милу-Меланку з якомога більш багатим столом, бо це продовження Щедрого вечора з усіма його добрими богами і душами предків.

З щедрою кутею пов’язано багато побутових обрядів. Так, щоб залагодити якийсь конфлікт, сусіди йшли один до одного миритися, щоб «Новий рік зустріти в мирі та злагоді». Хлопці, які перед цим «отримали гарбуза», вдруге посилали сватів з надією на згоду.

Увечері цього дня дівчата ворожать При старих звичаїв, коли дівчата починали ворожити, парубки викрадали в них вдома двері або хвіртки, як би не опиралися господарі. Щоб повернути вкрадене, батько дівчини повинен був виставити могорич. У різних районах України існують свої види ворожіння. Ось деякі з них: виходять на вулицю, і яка тварина зустрінеться першою – таким і буде судженим: якщо пес, то поганим, а життя собаче, вівця – тихим і слухняним, тощо; біля воріт насипають три купки зерна, а вранці перевіряють: якщо недоторкане, то сімейне життя буде щасливим, і навпаки; кладуть під подушку гребінець і, лягаючи спати, кажуть: «суджень-ряджений, розчеши мені голову!». Хто присниться, на тому й доведеться одружуватися; перед сном кладуть в тарілку з водою кілька уламків з віника, приказуючи: «суджень-ряджений перевіз через місток». Якщо вранці уламки приставлені до вінця, то дівчина побереться з тим, хто їй наснився.

Щоб рік був багатим, святковий стіл має бути щедрим – чим більше вишуканих страв приготує господиня, тим вдаліше видасться для її родини рік.

Святкові страви

Потапці

Для приготування цієї страви вам знадобляться: 200 г хліба “Український”; 50 г рослинного масла; 20 г сала; 1 зубок часнику; 1 солоний огірок середньої величини.

Наріжте хліб ромбиками, обсмажте на олії з обох сторін, натріть подрібненим часником. Покладіть зверху шматочки сала та гуртки солоного огірка.

Гамузом “Ярославна”

Для приготування цієї страви вам знадобляться:

Основа: 40 г копченої курячої грудинки; 20 г подрібненого обсмаженого ріпчастої цибулі; 1 / 2 вареного курячого яйця; 1 / 2 свіжого помідора середньої величини.

Соус 120 г вареної квасолі; 10 г маку; 80 г майонезу; 1 / 2 лимона середньої величини (для соку); цукор, сіль.

Прикраса: 10 г маку; 1 помідор; зелень петрушки; листя салату.

Приготуйте соус. Квасоля пропустіть через м’ясорубку, додайте перемелений мак, лимонний сік, майонез, сіль і цукор за смаком, ретельно перемішайте. Наріжте великими кубиками грудинку, яйце, помідор, додайте обсмажену цибулю, перемішайте і заправте соусом. Готову страву викласти на листя салату. Прикрасьте часточками помідора, маком і зеленню петрушки.

 

Верещака

Для приготування цієї страви вам знадобляться:

Основа: 400 г свинячих ребер; 200 г хліба “Український”; 50 г сала; 2 цибулини середньої величини сіль; чорний мелений перець.

Буряковий квас: 500 г очищеної буряків; 1 л охолодженої кип’яченої води.

Буряковий квас приготуйте заздалегідь. Буряк наріжте, залийте водою і поставте на п’ять днів у тепле місце настоюватися до появи кислуватого присмаку.

Ребра нарубаєте і заправте по смаку сіллю і перцем. Обсмажте в глибокій сковороді до утворення золотистої скоринки, додайте 500 г бурякового квасу і поставте гаситися в духовку на 30 хвилин. Потім наріжте хліб дрібними кубиками, помістіть в сковороду, де гаситься м’ясо, і залиште в духовці ще на п’ять хвилин. В кінці приготування додайте в Верещаку подрібнені й обсмажені цибулю і сало.

Готову страву вийміть з духовки, перед подачею на стіл прикрасьте зеленню.

 

Вареники з м’ясом

Для приготування цієї страви вам знадобляться:

Фарш: 500 г свинини; 800 г яловичини; 20 г рослинної-ного масла (для обсмажування); 4 цибулини середньої величини; сіль; чорний мелений перець.

Тісто: 550 г топленого молока; 100 г розтопленого вершкового масла; 25 г дріжджів; 15 г цукру; 1 кг борошна; 4 яйця; 5 г солі. Прикраса: 50 г розтопленого вершкового масла; смажений лук; зелень.

Розітріть дріжджі з цукром, влийте молоко, додайте яйця, сіль, борошно, масло, ретельно перемішайте, поки маса не стане однорідною. Поставте на годину в тепле місце. Приготуйте фарш. Наріжте кубиками м’ясо, обсмажте і поставте гаситися. Лук почистіть, подрібніть і підсмажте на олії. Остудіть. Пропустіть через м’ясорубку тушковане м’ясо і цибулю. Заправте фарш сіллю і перцем за смаком. Ретельно вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не буде гладким і перестане прилипати до рук. Потім розкачайте його тонким шаром і виріжте склянкою чи формою кружечки. У середину кожного покладіть по чайній ложці фаршу, з’єднайте краї і защипніть.

Варіть вареники в киплячій підсоленій воді на невеликому вогні протягом 6-8 хвилин. Коли вони спливуть, вийміть шумівкою з каструлі, покладіть в миску, полийте розтопленим вершковим маслом і прикрасьте зеленню і смаженою цибулею.

 

Лизень в торбі

Фарш: 50 г відвареного яловичого мови; 20 г обсмажених печериць; 20 г подрібненого обсмаженого ріпчастої цибулі; I 20 г сметани; 5 г білого вина; 1 / 2 зубки часнику; сіль, цукор, чорний мелений перець.

Тісто: 250 г борошна; 500 г молока; 3 яйця; 1 / 4 чайної ложки солі; 1 / 2 столової ложки цукру; 2 столові ложки розтопленого вершкового масла; 2 столові ложки топленого масла (для змазування сковороди). Прикраса: зелений лук.

Пропустіть через м’ясорубку мову, гриби і цибулю. Заправте сметаною, подрібненим часником, сіллю, цукром, перцем за смаком і проваріть суміш п’ять хвилин, додавши в кінці білого вина. Приготуйте млинці. Відокремте білки від жовтків. З’єднайте жовтки, 100 г молока, сіль, цукор і, помішуючи, додайте борошно, потім – вершкове масло. Вимісіть отриману масу до повного зникнення грудок. Повільно влийте молоко, що залишилося, додайте збиті в міцну піну білки. Розжарити сковороду, змастіть її топленим маслом і, наливаючи суміш невеликими порціями, обсмажуйте млинці з обох боків до золотистого кольору.

Викладіть готовий фарш на середину кожного млинця, надайте йому форму мішечка, перев’яжіть зеленою цибулею і запікайте в духовці 15 хвилин при температурі 150 ° С.

 

Ворожіння Навіть для нас, таких раціональних і прагматичних, ворожіння не втратило своєї чарівності. Отже, хочете – жартома, хочете – всерйоз, вибирайте будь-яке з цих нехитрих ворожінь і приступайте … По можливості, не забувайте дотримуватися наступних необхідних правил:

1. У кімнаті, де відбувається ворожіння, повинно бути якомога менше шуму. ТБ, розмови, шум машин за вікном змушують гадаю напружувати увагу, то і справа “зв’язуючи” рветься нитка контакту. Бо, як сказано в одній книзі, магнетична субстанція поштовхів не терпить. 2. Під час ворожіння краще не схрещувати кінцівки: це призводить до звуження каналу зв’язку, що виник між вами й іншим світом. Приблизно так, як утворилося на шлангу “коліно” ускладнює струм води, так і людині під час ворожіння потрібно докладати більше зусилля, щоб проникнути через “бар’єри” схрещених рук і ніг.

 

Ворожіння на золотому ланцюжку Дочекайтеся, поки всі ляжуть спати. Сядьте за стіл і потріть золотий ланцюжок в руках, поки не відчуйте тепло. Потім візьміть ланцюжок в праву руку, потрясіть трохи і різко киньте на підлогу. Ланцюжок утворює різні фігури, які тлумачаться наступним чином.

Коло – скоро ви опинитеся в скрутному становищі, як в замкнутому колі. Рівна смуга – це смуга везіння та удачі. Заплутаний вузол – хвороби збитки. Трикутник – обіцяє великий успіх в будь-яких справах, а особливо в любовних. Бант – швидка весілля. Змія – попереджає про обережність у спілкуванні з людьми, навіть близькими, вас можуть зрадити. Серце – фігура такої форми свідчить, що ви улюблені, любов принесе вам щастя і душевний спокій.

 

Ворожіння з дзеркалом і ялиновими гілками Це гадання найкраще вдається на святочної тижня. До півночі приготуйте середнє по величині дзеркало і декілька ялинових гілок. Перед тим, як лягти спати, напишіть на дзеркалі ім’я людини, про яку думаєте, або своє найпотаємніше бажання. Потім покладіть дзеркало під ліжко і розкладіть навколо нього ялинові гілки. Вранці подивіться на дзеркало. Якщо напис на ньому зникла, то бажання ваше неодмінно збудеться, або вас чекає швидке заміжжя. Якщо ж напис залишиться, як і була – на жаль, ви залишитеся при своїх інтересах. Іноді на дзеркалі може утворитися хрест. Це вважається поганим знаком для людини, ім’я якого було написано на дзеркалі.

 

Ворожіння на ялинових гілках На святках ворожать на ялинових гілках. Запасаються ялинової гілкою заздалегідь і, потримавши її над полум’ям свічки, вимовляють заклинання: “Ель-цариця всім деревам мати, жити мені довго або смерті чекати; багатства або бідності, зради чи вірності?” Заклинання повторюється дванадцять разів. Після цього покладіть гілку під свою подушку і лягайте спати. У сні ви можете побачити майбутнє. Вранці погляньте на гілку. Якщо голки з неї обсипалися, це пророкує хвороба чи інші життєві негаразди. А якщо голки будуть на місці, ви будете жити довго і щасливо.

 

Світло мій, дзеркальце, скажи … Це ворожіння вважається одним з найстрашніших. Ворожбитів повинна бути обов’язково одна. До дванадцяти години ночі вона закривається в лазні, роздягається і сідає за стіл. Навпаки себе ставить дзеркало, з боків якого запалює дві свічки в підсвічниках. Напроти цього дзеркала ставить друге – таким чином, щоб утворилася ціла галерея відображень. Саме в цій галереї взаємних віддзеркалень, кажуть, і показується суджений.

Оскільки не всі з нас мають лазню, то можна використовувати ванну. От тільки результат навряд чи буде таким ефективним.

 

Магічні обряди Наше життя наповнене магією. Значимо кожне слово. Та що там слово – кожна думка. Чим більше люди думають і говорять про погане, тим більше в світі страждань. І все це від того, що здорової людській психіці властиво забувати про неприємне. Злякалися чогось, придумали собі “страшилку”, потім відмахнулися від цих думок, і забули. А народжена негативними думками енергоінформаційна програма пішла на реалізацію. Ніхто там, нагорі, редагувати її не буде. Тому, неї говорите про поганий, не моделюйте негативних ситуацій, не бажайте зла ні собі, ні кому-небудь іншому. Не створюйте негативних програм! За всіма законами, обьяснімим і поки ще не дуже – зло, прічінненое іншій людині навмисне, обов’язково повернеться до того, хто це зробив.

Сьогодні доступ до колись таємним магічним рецептами доступний кожному, хто захоче ними оволодіти. Ось вже дійсно, дивовижне поруч! Я пропоную вам деякі магічні прийоми, здатні в тій чи іншій мірі захистити вас, ваших близьких і ваш будинок від впливу недружньої магії. Використовуйте магічні рецепти тільки з добрими намірами. Я відкрию вам секрет також здійснення бажань. Якщо ви скористаєтеся цим секретом, і ваші бажання почнуть збуватися, то перш, ніж захотіти чогось, думайте. Думайте, що принесе реалізація вашого бажання не тільки вам, але й іншим людям.

 

Справа в тому, що вченими доведено – наше бажання на енергоінформаційному рівні являє собою програму, чітко оформлений згусток енергії, який Вищі сили беруть обов’язковим до виконання. Але якщо ваше бажання дуже сильно, його треба “відпустити”, тобто відмовитися від него.Не відпускаючи бажання, ви тримаєте його при собі. І який би сили не був цей імпульс, поки ви його не відпустіть, реалізації бажання не чекайте. З усіх законів виконання бажань – цей самий складний. Відмовитися від нав’язливої ​​думки про щось дуже потрібному – непросто. Але, тільки після цього починається виконання програми.

 

Отже, дев’ять сходинок до виконання вашого бажання:

Відпустіть своє бажання, забудьте про нього. Бажання на певний момент часу має бути одне. До бажанням повинна бути додана енергія. Візуалізуйте бажане. Наберіться терпіння чекати. Тверезо оцінюйте свої можливості. Будьте впевнені в успіху. Захищайте свої думки і слова від негативних структур. Не кажіть іншим про свої наміри і бажання.

 

А ось кілька невеликих і нескладних магічних дій.

Щоб гроші водилися 1.Всю дрібниця в будинку кидайте по кутках, примовляючи: “Нехай прибуде в моїй хаті!”. Дрібниця не вимітайте: чим більше купка, тим більше грошей буде. 2.Купіте голку в понеділок, а у четвер застроміть її разом з ниткою в кофтину на грудях.

3.Ідут до церкви 13 числа будь-якого місяця, купують 13 свічок, здачу від покупки свічок міняють на металеві гроші. Прийшовши додому, з розмаху кидають гроші об підлогу і не збирають їх до ранку. Небажані у цей день гості і сусіди, щоб не задавали питання “а що це у вас гроші валяються?” Вранці, не вмиваючись, не розчісуючи, зберіть гроші, зав’яжіть у носову хустку і покладіть під ліжко. Ви помітите, як різко у вас зростуть грошові доходи.

Для благополуччя в домі 1.Чтоби благополуччя не залишало Ваш будинок, щонеділі запалюйте в своєму будинку по 3 оранжеві або жовті свічки. Нехай вони повністю догорять. Недогарки потрібно закопати в землю там, де Ви рідко буваєте. Результат побачите вже через тиждень.

Щоб закликати удачу в будинок Якщо вам страшенно не щастить у домашніх справах, і очищення будинку не допомагає, спробуйте скористатися цим старовинним змовою. Візьміть стару, ложку (їй не обов’язково бути чистою) і повільно обійдіть весь будинок, заходячи в кожну кімнату. Надавайте, як ложка вбирає в себе всі домашні неприємності. Потім підіть на перехрестя і за рийте там ложку. Не оглядайся, коли будете повертатися додому. З цього моменту ваші справи поправляться.

 

Прикмети З покоління в покоління передавалися нашими предками спостереження за природою, рослинним і тваринним світом. Виходячи з того, що вони бачили, були створені деякі правила (прикмети, забобони, повір’я), а потім і їх тлумачення. Деякі прикмети були результатом закономірностей законів природи, інші – простого збігу, але все це заслуговує найпильнішої уваги, тому що прикмети дійсно можуть передбачати хід подій.

 

Прикмети для благополуччя і багатства Для цього треба завжди тримати вдома віник мітлою догори Беріть гроші лівою рукою, а віддавайте правою У понеділок гроші видавати – весь тиждень витрати Уникайте позичати гроші у вівторок – будете все життя в боргах Потрібно позичити гроші у кого-небудь на молодий місяць, а віддати на ущербною. І обов’язково віддавати дрібними купюрами Гроші ввечері не займають і не вважають: водитися не будуть На ніч гроші кладіть під клейонку, а не на стіл. Цілей будуть За заході сонця грошей не вважати, розрахунків не зводити Хто носить у гаманці горіх-двойчатку – багатий буде При першій зозулю брякні грошима, щоб водилися Не підбирайте дрібниця, особливо якщо вона лежить на перехресті, так Kак багато хвороб зводять на дріб’язок. Без дрібниці Ви обійдетеся, а піднявши її, втратите здоров’я і силу. Щоб завжди водилися гроші в будинку, потрібно постійно тримати у вазі три червоні гвоздики, бажано куплені в четвер. Справа в тому, що 3 – число Юпітера, а гвоздика – квітка, підвладний цієї планете.Во всі часи планета Юпітер вважалася дарує багатство і процвітання.

 

Прикмети по днях тижня Понеділок і п’ятниця тяжкі дні, вівторок і субота легкі З понеділок на весь тиждень (тобто щастя чи нещастя) У понеділок гроші видавати – весь тиждень витрати Уникайте позичати гроші у вівторок – будете все життя в боргах. У дорогу від’їжджав у вівторок або в суботу У понеділок чхнеш – подарунок на тижні Хто в четвер до сходу сонця вмиється з срібла і з яйця, здоровий і чистий буде У понеділок, середу і п’яток жодної роботи не починай Хто в п’ятницю справу починає, у того воно буде задкувати

 

Милості просимо до столу

Звичайно ж, є свої магічні традиції і в еде.На святочної столі належало мати 13 страв – салати, рибні закуски, червоний борщ, пироги, рулети, пряники. Кількість їдців мало бути парним. Якщо їх було непарне число, ставили зайвий прилад. Всі повинні були спробувати кожне блюдо, основним з яких була багата кутя “, приготовлена ​​з вершками, медом, прянощами, родзинками і мигдалем. Кутю запивали узваром”. Узвари – напої на зразок солодких густих компотів і киселів, їх готували із сушених фруктів і ягід. (Я особисто пам’ятаю приголомшливий смак узвару, який давним-давно готувала в російській печі моя бабуся). У ніч розорювали навстіж двері і запрошували до столу будь-якого мандрівника, що проходив повз, навіть якщо це був бездомний бурлака. Вважалося, що в його образі може з’явитися сам Христос. Але справжній, святковий стіл, не визнає жодних обмежень, накривали тільки в перший різдвяний день.На нього виставлялося безліч м’ясних страв, головною з яких була свинина. М’ясо запікали в печі великими шматками і потім нарізали. Велику рибу, осетрових і лососевих, запікали цілком і подавали на великому блюді,. М’ясо і рибу майже ніколи не смажили, а пекли, відварювали або гасили. Дрібно нарізане м’ясо, домашню птицю або дичину часто варили разом з локшиною або різними крупами, ці страви так і називалися “м’ясо в локшині” або “курка в рисі”. І звичайно ж, жоден святковий стіл на Русі не обходився без пирогів. Їх начиняли грибами, кашами, овочами, м’ясом, цибулею, рибою, картоплею, навіть солоними огірками. Солодкі пироги пекли з маком, яблуками, ягодами, сиром і з лісовими травами – м’ятою, щавлем і заячою капустою.

До списку новин