загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Альтернативи руху в ЄС для України не існує - екс-міністр закордонних справ Порошенко

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Екс-міністр закордонних справ Петро ПорошенкоАльтернативи рухові в ЄС для України не існує, а з Росією слід розвивати максимально широкі зв'язки.

 

Про це сказав народний депутат України, екс-міністр закордонних справ Петро Порошенко в ефірі «Радіо Свобода».

 

«Якщо мова йде про стратегічні інтереси нашої держави, то вони є непорушними. І альтернативи руху в Європейський Союз для України не існує», - наголосив Порошенко.

 

Політик при цьому відзначив важливість підписання Угоди про асоціацію з ЄС з огляду на зобов'язання України здійснити низку реформ: «Ключова позиція - це мотивація для України здійснити нарешті ті реформи, які Україна взяла на себе зобов'язання зробити при підписанні плану дій, що здійснювався, в тому числі, за моєї присутності в 2009 році».

 

В останній заяві Європарламенту щодо України, нагадав Порошенко, сконцентровані ті позиції, які має сьогодні здійснити Україна, щоб підписати Угоду про асоціацію. «Вони складають три блоки або три критерії, як називають це європарламентарії. Критерій перший - позбутися вибіркового правосуддя. Це стосується не лише відомих політичних в'язнів, а взагалі кардинального реформування судової системи влади, без яких питання європейських цінностей є неможливим. Друга позиція - реформи, в тому числі і в економічній сфері. І третя - це виборче право. Бо вважається, що Україна не склала іспит впродовж парламентської кампанії. І сьогодні йдеться про те, щоб був прийнятий повноцінний виборчий кодекс, який був би схвалений Венеційською комісією і гарантував би волевиявлення громадян», - зазначив політик.

 

Порошенко наголосив на необхідності розвитку всебічних відносин з Росією: «Ми маємо розбудовувати максимально широкі гуманітарні, культурні, економічні та інші стосунки з Російською Федерацією як із нашим основним торговельним і стратегічним партнером, але будь-які інтеграційні процеси мають відбуватися в одному напрямку. І цей напрямок - Європейський Союз».

 

За його словами, формула відносин України і Росії, особливо в економічній площині, дуже проста - слід робити все можливе для того, щоб усувати будь-які бар'єри, які є в торговельних відносинах між нашими країнами.

 

«Для мене як для людини, яка працює у реальній економіці і розуміє інтереси роботодавців, найбільш оптимальною формою побудови економічних відносин з українськими партнерами є зона вільної торгівлі з СНД і Російською Федерацією та поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС», - сказав Порошенко.

 

На його думку, задекларовані російським керівництвом принципи повністю відповідають цьому, бо свого часу В.Путін сказав, що хотів би бачити зону вільної торгівлі від Лісабона до Владивостока. «Друзі, так будь ласка, прибирайте будь-які обмеження, робіть економічну конкуренцію, створюйте умови щодо інвестиційного клімату і не затягуйте сюди політику! Бо, крім економіки, є ще питання цінностей, є ще й питання свобод, є ще й питання демократії, є ще питання інші, які на сьогодні повністю і чітко збігаються - інтереси і України, і ЄС», - резюмував український політик.

До списку новин