загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як не втратити свої заощадження в кризу?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Регулярні економічні кризи, на жаль, стали вже звичною дійсністю. У період фінансової нестабільності найобговорюваніша тема - як зберегти свої гроші. Виходячи з того, що кризи в економіці розігруються за схожим сценарієм і досить сильно нагадують одна одну, експерти фондового ринку України можуть допомогти грамотно підготуватися до кризи і дати слушні поради щодо того, як зберегти свої заощадження в умовах падіння економіки.

Пропонуємо вашій увазі кілька порад фінансових аналітиків, як пережити кризу з мінімальними втратами і проблемами.

Головна порада фахівців - «не кладіть всі яйця в один кошик». Зберігайте свої заощадження в різних банках - це допоможе в період кризи уникнути великих втрат. Навіть якщо якийсь з банків збанкрутує, то інші стійко витримають кризу. Не варто розміщувати на одному депозиті понад 150 тис. грн. (або еквівалента), так як даною сумою згідно закону обмежується виплати по 1 внеску Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Якщо головною метою є збереження коштів, а не заробіток на них, гроші краще помістити в депозитний банківський сейф.

Більшість експертів припускають подальше пониження курсу євро. Тому для короткострокових накопичень рекомендується долар. Так як вгадати коливання курсу валют на більш тривалий період практично неможливо, то для довгострокових накопичень рекомендується розподілити кошти: частину їх зберігати в доларах, частину в євро, частина в гривнях у приблизно однакових пропорціях. Таким чином, при коливаннях на валютному ринку ви точно не втратите всю суму накопичених коштів, а може навіть і примножите їх.

Хорошим об'єктом для вкладення в період економічної нестабільності є товарні та матеріальні цінності, в першу чергу дорогоцінні метали і нерухомість. Згідно моніторингами фахівців, золото може досить сильно подорожчати в ціні, тим більше що йому не загрожує банкрутство банку.

В умовах нинішнього нестабільного часу ризиковано брати кредит у фінансових установах, особливо не маючи хоча б мінімальний запас міцності у формі накопичень грошових коштів і без твердої гарантії незмінності ваших доходів. На думку фінансових експертів, зараз кредит можна брати лише під придбання активів, які зможуть приносити прибуток.

  Дана Суліменко,

спеціальний кореспондент ВАП

До списку новин