загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пенсійному фонді катастрофічно не вистачає грошей для повної виплати пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний фонд, після проведення чергового конкурсного відбору банків на право виплати пенсій та грошової допомоги, оприлюднив інформацію, які банки будуть виплачувати пенсію в 2013 р.

Багато експертів-економістів прийшли до висновку, що Пенсійна реформа виявилася неефективною, і вже через пару місяців пенсіонери можуть вчасно не отримати пенсію, оскільки для повної виплати пенсій грошей у Пенсійному фонді катастрофічно не вистачає.

Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін дав оцінку ситуації, що склалася. На його думку, вже зараз 40% усіх виплат по пенсіях йде з держбюджету. Тільки на пенсії країна витрачає 16% ВВП, що є неприпустимо великим показником. І ця цифра в майбутньому буде тільки зростати, оскільки демографічна ситуація в країні така, що кількість пенсіонерів з кожним роком збільшуватиметься.

Як поступати, щоб не погіршити ситуацію, що склалася, - невідомо. Збільшення пенсійного віку принесе лише негативні наслідки, так як у нас люди просто не будуть доживати до пенсії. Зменшення пенсії неможливе - більшість пенсіонерів ледь зводять кінці з кінцями. Фахівцями були запропоновані варіанти скорочення дефіциту Пенсійного фонду шляхом легалізації зарплат і збільшення ВВП, проте для цього необхідно вивести країну на європейський рівень, повністю перебудувавши економічну модель.

 Дана Суліменко,

спеціальний кореспондент ВАП

До списку новин