загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бельгія побудує острів для зберігання енергії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бельгія планує побудувати в Північному морі піщаний штучний острів у формі тора, який буде використовуватися для зберігання енергії вітру шляхом відкачування води з водоймища в центрі ділянки суші. Про це повідомляє веб-ресурс NNN. Так ця країна сподівається зменшити свою залежність від ядерної енергетики.

У Бельгії є безліч вітряних електростанцій, але електроенергія, що іноді генерується ними, просто втрачається, тому що попит недостатньо високий. Ситуація може бути виправлена – саме штучний острів допоможе зрівноважити попит і пропозицію.

Надлишки енергії будуть використовуватися для перекачування води з центральної частини острова в морі. Потім, якщо попит на електроенергію буде досить високим, інженери відкриють забірні клапани і вода зможе потрапити у внутрішнє озеро, попутно обертаючи турбіни.

Бельгія планує повністю відмовитися від ядерної енергетики, як тільки стане доступна достатня кількість енергії з альтернативних джерел. Інженери сподіваються в кінцевому результаті генерувати 2300 МВт за рахунок мережі офшорних вітрових ферм у Північному морі. Цей масив вітряних електростанцій міг би замінити один з двох ядерних об'єктів в країні (в містечках Доель недалеко від Антверпена і Тіанж біля Льєжа), кожний з яких виробляє близько 3000 МВт електроенергії.

Зведення острова, який також буде грати роль офшорної підстанції, перетворюючи напруження і розподіляючи потоки електроенергії між відповідними лініями, може зайняти близько п'яти років.

До списку новин