загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поради бувалого туриста: Дивацтва поліцейських різних країн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Єгипет. У всіх туристичних районах Єгипту є офіси туристичної поліції, і що б не трапилося, у звичайний відділок турист не потрапить. У разі зіткнення з місцевими громадянами єгипетське держава завжди на стороні іноземця. Під час конфлікту із службовцями, при вимаганні грошей (наприклад, за втрату ключа від номера) можна сміливо кликати поліцію або загрожувати цим. Єгиптяни своєї поліції дуже бояться.

Туреччина. Тут теж є туристична поліція, але ставлення до приватної власності не таке, як у Єгипті.

У разі несплати поліція прийме сторону власника готелю, магазина або ресторану. Тому, навіть якщо ви впевнені в обмані, треба зажадати документ підписаний чек або рахунок, заплатити, а потім тільки кликати поліцію. Якщо господар винен, то він поверне гроші, але все ж порядок дій такий: спочатку платити, потім загрожувати поліцією.

У стамбульської в'язниці сидять всього шість росіян, і всі за транспортування наркотиків в особливо великих розмірах. За буйне пияцтво, бійки і злодійство не сидить ніхто. Тим не менше, бувають інциденти з крадіжками, фальшивими доларами, трапляється хуліганство, але в будь-якому випадку завжди можна відкупитися.

В Туреччині існують мирові судді. Якщо турист потрапив в аварію і ніхто не постраждав до смерті, справа направляється до мирового судді, сторони домовляються полюбовно. Причому, до честі турків, домовляються завжди.

Таїланд. Тут поліцейські доброзичливі. До них можна звернутися з будь-яким питанням. Існує туристична поліція, співробітники якої ще більш доброзичливі і говорять по-англійськи.

Але! Грубити таїландським поліцейським не можна, подібної поведінки вони не прощають. Відкуповуватися дуже дорого.

Нудизм в Таїланді заборонений. Топлес в непотрібний час в непотрібному місці без потрібної суми грошей може закінчитися розглядом в поліцейській дільниці. Такі випадки не поодинокі!

У Таїланді, як і в Туреччині, в разі конфлікту краще спочатку заплатити, а потім загрожувати поліцією. Поліція любить розтягувати справу, примушує годинами сидіти в дільниці, потім і сам не радий, що зв'язався.

Емірати. В ОАЕ живуть самі законослухняні громадяни в світі. Ще якихось десять років тому злочинність тут була майже відсутня. Але хлинули натовпи човників, кишенькових злодіїв, повій - місцевій владі російська злочинність смертельно набридла (за росіян в Еміратах вважають і грузин і литовців).

У місцеві в'язниці садять всіх підряд і справжніх бандитів, і загулялих бідолах.

В Шарджі злодія або алкоголіка (і туриста!) можуть засудити до покарання у виді 100-150 ударів палицями. Засудженого за вироком шаріатського суду б'ють публічно в спеціальному місці, а потім волочать ще і до цивільного суду, де присудять штраф і тюремне ув'язнення.

В Дубаї ситуація легше, іноземців шаріатському суду не піддають, але у в'язницю садять безжалісно: у в'язниці Дубая постійно знаходиться більше півсотні росіян.

Поліцейські Еміратів несуть чергування у формі, але частіше - у цивільному. Це поліцейські-агенти. Був випадок, коли в Рамадані турист вийшов зі свого готелю з двома пляшками джину в руках і хотів всього лише перейти через вулицю в сусідній готель. Він був схоплений агентом і отримав місяць тюремного ув'язнення.

Стягнув золотий ланцюжок - пів року. За загрозу вбивства - сім років. За образу місцевої жінки штрафують і можуть посадити. За образу можуть порахувати фотографування, настирливе переслідування, яке-небудь нікчемне залицяння - не можна подати руку, наприклад, і в дверях пропускати жінку вперед.

Улюблений метод боротьби із злочинністю в Еміратах провокації. Поліцейський запрошує повію в номер - ось тобі від трьох до п'яти без всяких свідків. Агент на дискотеці пропонує нюхнути кокаїну, погодився - отримуй від двох до п'яти. Продавців наркотиків стратять за спеціальним наказом шейха.

Якщо трапилася якась неприємність на дорозі, треба просто почекати п'ять-сім хвилин. У містах патрулювання побудоване таким чином, що поліцейські проїжджають кожну точку раз на сім хвилин.

Поради служби безпеки.

Закордон це не Дрогобич. Під час прогулянок досить мати з собою страхувальний документ, картку готелю і, бажано, ксерокопію паспорта і ділову візитку. Сам паспорт краще тримати в готелі і брати з собою, тільки якщо буде потрібно повернення tax free. У разі втрати паспорта доведеться оформляти свідоцтво про повернення, для чого буде потрібно поліцейський протокол, тобто відвідування поліції.

У деяких неєвропейських країнах поліцейський не зобов'язаний відповідати на питання типу Як пройти? і тому не відповість.

При розмові з поліцейським краще не жестикулювати, посміхатися і для виправдань застосовувати спокійну і правильну англійську мову.

До списку новин