загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна не обійдеться без підвищення пенсійного віку - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Підвищення пенсійного віку – головна умова проведення дійсно ефективної пенсійної реформи в Україні.

Про це в коментарі заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Всілякі скарги на необхідність підвищення пенсійного віку цілком зрозумілі з точки зору нашої ментальності і демографії. Однак країна зараз стоїть перед вибором – або ми продовжуємо реформу і робимо це активно, або люди, яким зараз 35-45 років, з часом отримають таку пенсію, яка їм взагалі не дозволить покривати навіть мінімальні потреби в момент досягнення пенсійного віку», – сказав О.Устенко.

Він пояснив свою позицію тим, що кількість пенсіонерів на одного працівника в нашій країні неухильно зростає, зростає дефіцит Пенсійного фонду. «У зв’язку з цим я не уявляю, що можна отримати без збільшення пенсійного віку», – зазначив експерт.

При цьому він звернув увагу, що чекати скоро результату від вже зроблених кроків не варто. «Пенсійні реформи дають ефект у довгостроковій перспективі. Через рік-два чекати результатів просто неправильно», – упевнений Устенко.

Як повідомлялося, пенсійна реформа в Україні стартувала в жовтні 2011 року. Передбачалося, що в результаті її введення вже до кінця 2012 року Україна зможе вийти на бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду. Однак у травні 2012 року при перегляді бюджету ПФУ на другу половину 2012 року Кабмін збільшив дефіцит бюджету фонду з 9,705 млрд грн до 15,324 млрд грн, збільшивши доходи ПФУ з 212,199 млрд грн до 215,64 млрд грн, видатки – з 219,704 млрд грн до 228,764 млрд грн.

В результаті, за підсумками 2012 року дефіцит Пенсійного фонду перевищив 27 млрд грн, а запланований дефіцит ПФУ в 2013 році становить 21,8 млрд грн.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року розмір мінімальної пенсії в Україні становить 894 грн, до 1 грудня 2013 р. розмір мінімальної пенсії виросте до 949 грн.

Нагадаємо також, що Міністерство соціальної політики України в січні ініціювало створення робочої групи, яка займеться переглядом і удосконаленням підходів у роботі Пенсійного фонду України.

До списку новин