загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зимова ловля карася

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В нашій країні карась є самою поширеною рибою. Він присутній майже у всіх водоймах. В принципі, в багатьох з них крім карася, за великим рахунком, і ловити більше нічого. Без перебільшення можна сказати, що з ловлею карася знайомі практично всі рибалки. Крім того багато рибалок відправляються ловити саме цю рибку, інша їх не цікавлять.

Оскільки за вікнами зараз стоїть зима, буде цілком доречним поговорити про те, що являє собою ловля карася взимку. Раніше серед любителів зимової рибалки існувала думка, згідно з якою ловити карася з льоду - це марна трата часу, оскільки в цей час року він практично не активний. Проте це твердження виявилося оманливим на всі 100%. Якщо не сподіватися лише на удачу, а покладатися на свої навички та знання, то зимова ловля карася неодмінно принесе пристойний улов, навіть, незважаючи на те, що карась є непередбачуваною рибою і передбачити його клювання часом буває досить складно. Отже, давайте не будемо опускати вудку завчасно, а спробуємо розібратися, як ловити карася взимку?

Місця для ловлі карася взимку

 

Багаторічні спостереження рибалок, для яких зимова ловля карася є улюбленим заняттям, вказують на те, що ця риба відрізняється достатньою активністю в тих водоймах, де є піщане дно. В озерах і ставках з мулистим або торф'яним дном, за умови відсутності іншої риби, карась в холодну пору року хоча і пересувається по водоймі, але не ловиться. Ще один важливий чинник - це вміст у воді кисню. Взимку, карась втрачаючи колишню рухливість, намагається стояти якнайближче до вподобаної ним руслової канави або ями. Ідеальний варіант, коли біля зимової стоянки карася є коряжник, так як карась в пошуках їжі буде регулярно робити туди вилазки.

Снасті для зимової ловлі карася

 

Оскільки зимова ловля карася безпосередньо залежить від техніки вудіння і снасті, ці моменти варто розглянути більш докладно. Бажано вибирати ті зимові вудки, які оснащені як під ловлю з застосуванням поплавкового оснащення, так і під ловлю на мормишку. Якщо вас зацікавила зимова ловля карася, то у вас в обов'язково повинен бути в наявності недовгий і неширокий кивок, який чутливо реагує навіть на самі слабкі клювання. Чудово себе показали кивки, виконані з лавсанових пластин. Крім цього варто віддати перевагу кивку, який може регулюватися по довжині, оскільки це дозволить застосовувати мормишки з різною вагою.

 

Що стосується самих мормишок, які використовуються при вудінні карася зимою, то найпопулярнішими вважаються «чечевичка (шайба)», «мураха», «крапелька» і «овсинка». По можливості варто брати найменші вольфрамові або свинцеві мормишки. Оскільки карась відмінно розрізняє всі яскраві кольори, зимова ловля карася ведеться в основному на червоні блешні, що імітують колір мотиля.

Жилку потрібно брати м'яку і не дуже товсту (0.1-0.12 мм). Взимку більш грубі оснастки можуть в рази скоротити загальну кількість клювань карася.

Прикормка для ловлі карася взимку

 

З настанням холодів прикормка для карася стає дуже простою. Все що потрібно, це лише підкидати йому невеликими порціями кормового мотиля. Однак перегодовувати карася не варто, так як це може призвести до швидкого припинення клювання. Цілком достатньо кожні 15-20 хвилин підкидати по 3-6 личинок.

Наживка для зимової ловлі карася

 

Взимку основною їжею для карася служить мотиль. Саме на нього і треба ловити. Однак, в цей період, карась вкрай чутливий до якості наживки. Тому, при насадженні мотиля необхідно уважно стежити за тим, щоб він залишався живим і не витікав. Також важливо не забувати про те, що карась неодмінно кине вашу наживку, якщо відчує її невідповідну тяжкість або неприродність.

До списку новин