загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Право педагогічних працівників на безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до статті 57 Закону України «Про освіту» та Порядку забезпечення працівників бюджетних установ (закладів) безплатним користуванням житлом з опаленням і освітленням відповідно до пункту "ї" частини першої статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров'я, частини п’ятої  статті 29 Закону України "Про культуру", абзацу першого частини четвертої статті 57 Закону України "Про освіту", затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров»я України, Міністерства культури і туризму України 13.09.2006 341/651/619/769, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10.11.2006 за №1193/13067 педагогічні працівники, які працюють в сільській місцевості, а також пенсіонери, що продовжують проживати в цій місцевості мають право на безплатне користування   житлом з опаленням і освітленням.

Право на безплатне користування житлом з опаленням і освітленням, згідно Порядку мають:

- педагогічні працівники, які працюють у сільській місцевості і селищах  міського типу і перелік посад яких затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 N 963 "Про затвердження переліку посад    педагогічних та науково-педагогічних працівників" (із змінами);

- пенсіонери, які раніше працювали педагогічними працівниками, у сільській  місцевості і селищах міського типу, проживають у таких  населених  пунктах,  мають відповідний стаж роботи не менше трьох років і на момент виходу на пенсію працювали   на   посадах   педагогічних.

Бюджетні установи (заклади) ведуть персоніфікований облік працівників,  які  мають  право на відповідні гарантії,  та щомісячно надають інформацію про них головним розпорядникам коштів місцевих  бюджетів  на  здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту  населення відповідно до постійного місця проживання працівників  зазначених  установ  (закладів).

У разі ненадходження такої інформації розпорядники коштів не провадять розрахунки з підприємствами та організаціями, що надали послуги.

Органи праці та соціального захисту населення як головні розпорядники коштів місцевих бюджетів, спрямованих на здійснення заходів   з виконання державних програм соціального захисту населення, відшкодовують підприємствам та організаціям - постачальникам послуг  витрати  за  надані  гарантії  відповідним категоріям  працівників установ (закладів) державної і комунальної форми власності та пенсіонерам.

Працівникам, які перебувають відповідно до законодавства у відпустці по догляду за дитиною (у тому числі без збереження заробітної плати),  гарантії надаються на таких самих умовах, що і працюючим.

Особи,  які  працюють  за   сумісництвом,   користуються гарантіями за місцем основної роботи.

Педагогічним працівникам,  для яких педагогічна робота є основною,  гарантії  надаються  незалежно  від  їх   педагогічного навантаження.

Право пенсіонерів на гарантії підтверджується довідкою, виданою  управлінням освіти, молоді та спорту райдержадміністрації або адміністрацією установи (закладу), у якому вони працювали, сільською  або  селищною радою (у разі ліквідації закладу тощо) за постійним  місцем  проживання  пенсіонера  на  підставі  записів у трудовій книжці.

Даним особам, гарантії надаються в межах норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.96 N 879 "Про  встановлення норм користування житлово-комунальними послугами громадянами, які мають пільги щодо їх оплати".

Норми для  забезпечення  твердим  паливом  для  опалення житла  вищевказаних осіб, затверджуються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською   міськими  державними  адміністраціями  в  межах бюджетних асигнувань,  передбачених на  ці  цілі. 

Спеціаліст Ю.В. Нікішина

До списку новин