загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хто має право на субсидії і пільги при оплаті рахунків за ЖКГ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на те, що нині за вікном справжня весна - місяць лютий ще виправдає свою назву. Значний спад температури і навіть морози нижче мінус 10-ти синоптики прогнозують на другу половину останнього зимового місяця. Тож опалення у квартирах та будинках ще доведеться додавати. Загалом зима цього року на теплі економити не спонукала. Тож рахунки багато в кого добряче покроїли сімейний бюджет. Однак, за законом українці у цьому питанні можуть розраховувати на допомогу держави.

Хто має право на субсидії і пільги при оплаті рахунків за ЖКГ. І як отримати таку допомогу ще раз вирішила нагадати Тетяна Кухоцька.

Валентина Миколаївна отримує субсидію з 1995 року. Каже, якби не ця допомога від держави, її математика виглядала б зовсім сумно. Адже за квартиру довелось би віддавати майже половину пенсії.

Нині Валентина Миколаївна платить за комунальні послуги лише дев'яносто сім гривень на місяць замість чотирьохсот.

Валентина Миколаївна, пенсіонер:

- А пенсія 1016, слава Господу і державі, що допомагають. Це дуже велика допомога, що субсидію надає держава.

В країні існує ціла система соціального захисту населення. Субсидії для тих, хто не в змозі оплачувати комунальні послуги, - одна зі складових. Майже кожна десята українська родина оформлює субсидію на оплату комунпослуг.

Тетяна Голубенко, заступник директора Департаменту державної соціальної політики:

- Сьогодні, за статистичними даними, в грудні 2012 року субсидії отримали 1 314 000 сімей. І середній розмір субсидії, отриманий у грудні, 200 гривень.

Віталій Мущинін розповідає: щороку в бюджеті передбачають суму, яку держава виплачує комунальникам.

Віталій Мущинін, директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики України:

- В бюджеті закладено 7,4 мільярдів. Ці показники, вони в нас залишились на рівні минулого року. Також минулого року було 7,4, але я хочу сказати, що у нас минулого року була економія по цим видаткам.

Ось тут оформляють субсидії кіровоградці. Лілія Григорівна каже: черг тут не було вже давно. Приймають документи дуже швидко.

Лилия Григорівна, пенсіонерка:

- Я прихожу к девочкам, записываюсь, мне дают номерок. Номерок дается на число и указано время и тот специалист, который будет принимать за столом. Я прихожу, и меня принимают. Только нужно все документы собрать.

Загалом субсидії надають двох видів. Пенсіонери можуть платити за комунальні послуги не більше  десяти відсотків від свого доходу. Щоправда це стосується тих, у кого лише одна квартира та одна машина на сім'ю. Оформлюють пільги на 21 квадратний метр житлової площі на особу та плюс десять з половиною метрів на сім'ю. У Лілії Григорівни діти роз'їхалися, а вона одна живе у будинку більшому за площею. Її випадок не стандартний. Проте і вона отримує субсидію на всю площу свого будинку. Для таких, як Лілія Григорівна при кожному міськвиконкомі в усій країні створили спеціальні комісії. вони розглядають особливі випадки. І майже у 90-та відсотках випадків надають субсидії.

Світлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

- Практично всі ці запити, всі заяви на отримання компенсацій на житлово-комунальні послуги, на субсидії навіть за спрощеним порядком їх отримання, отримали в нас в області і розглянули понад сім тисяч сімей.

Якщо ж у родині є працюючі, то вони можуть розраховувати на субсидію, якщо за комунальні послуги доводиться платити понад п'ятнадцять відсотків від сукупного доходу сім'ї. Оформлення документів триває десять днів.

Тетяна Голубенко, заступник директора Департаменту державної соціальної політики:

- Для допомоги сьогодні треба надати лише заяву встановленого зразка, декларацію про доходи та майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також довідки про доходи осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, якщо є в сім'ї працездатні громадяни.

Тетяна Голубенко каже: субсидію люди отримують з того моменту, коли подали документи на розгляд не залежно від того, як довго ці документи опрацьовують.

Тетяна Кухоцька.

До списку новин