загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українкам не знизять пенсійний вік через чоловіків - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Демографічна ситуація не дозволяє жінкам виходити на пенсію в 55 років.

Хоч пенсійна реформа не виправдала очікувань, експерти запевняють, що пенсійний вік для жінок не повернеться до позначки 55, пише "Комсомольская правда" в Украине". "

Реформа була половинчатою, і про те, що економічна ефективність від її впровадження буде мізерною, говорили з самого початку", - зазначив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

"Перше, що потрібно було зробити, - це розібратися з так званими "особливими пенсіями" і реформувати механізм нарахування. Однак повертати все сьогодні економічно недоцільно і не виправдано з точки зору поточної демографічної ситуації", - додав Охріменко.

Крім того, експерти вважають, що знову знизити жінкам пенсійний вік до 55 років було б несправедливо по відношенню до чоловіків. І нагадують, що такий низький пенсійний вік був введений в період індустріалізації з єдиною метою - звільнити робочі місця.

Однак через роки це призвело до того, що показник тривалості життя після виходу на пенсію в українських жінок став одним з найвищих у Європі. Після 55 років українки в середньому проживають ще 23-25 років, у той час як українські чоловіки - удвічі менше.

 "Дослідження показують, що якщо чоловіки до 60 років зберігають близько 60% працездатності від економічно активного віку, то жінки - 90%!" - наводить цифри директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна.

До списку новин