загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Якщо нема заяви, пенсія прийде додому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Поясніть, будь ласка, чи можуть змусити пенсіонерів отримувати пенсію на банківські картки? Річ у тім, що багатьом з нас вже за 70—80 років і коли нам листоноша приносить пенсію додому, це безпечніше, ніж ми отримуватимемо її в банкоматі на вулиці.

Пенсіонери села Веренчанка.

Заставнівський район Чернівецької області.

Як повідомили у прес-службі Національного банку України, виплата пенсій та грошової допомоги здійснюється відповідно до чинного законодавства України та нормативно-правових актів, виданих Пенсійним фондом України.

Пунктом 2 Порядку виплати пенсій та грошової допомоги (далі — порядок) Пенсійного фонду, затвердженого наказом від 20.05.94 № 6/42/62/81, передбачено, що виплата пенсій та грошової допомоги проводиться по відомостях, дорученнях, поштовими переказами через установи поштово-пенсійного банку, перерахуванням на рахунки пенсіонерів та одержувачів допомоги в установи поштово-пенсійного банку або Ощадного банку України за заявою одержувача. Якщо заяви немає, то пенсію вам і надалі приноситимуть додому.

Крім цього, виплата пенсій та грошової допомоги регулюється порядком за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їхні поточні рахунки у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596.

Згідно з пунктом 2 порядку виплата пенсій та грошової допомоги здійснюється через поточні рахунки, що відкриваються у банках, з якими Пенсійний фонд та Міністерство праці та соціальної політики України за результатами конкурсу укладають відповідні угоди з визначенням санкцій за недотримання ними договору перед одержувачами.

Уповноважені банки зобовязані забезпечити відкриття поточних рахунків, зарахування і виплати пенсій та грошової допомоги на безплатній основі.

 

До списку новин