загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Своїми руками: декорування горщиків для вазонів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 

Творити - неважко, головне - знання й бажання.

Декілька годин та 50-70 гривень необхідно для того, аби звичний горщик для вазонів перетворити в ексклюзивний виріб, який прикрасить вашу домівку.

Таких не купиш

Працюватимемо за допомогою техніки декупажу - декоративної техніки по тканині, склу, дереву та інших поверхнях, що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

- Справді красиві горщики для вазонів знайти важко. Та й ціна на них, оскільки обирати доводиться з глиняних чи фарфорових, висока – близько 100 гривень, - нарікає тернополянка Олена Коростій. - Пластмасові доступніші, але вони всі примітивні і, відповідно, виглядають дешево. В Інтернеті не раз бачила фото оздоблених пластмасових горшків, але там не пояснювали що і як робити. Натомість кликали на платні майстер-класи, але і їх у Тернополі я не бачила. Було б цікаво навчитися хоча б основ.

Для роботи нам знадобляться: білий пластмасовий горщик для вазонів, можна й не новий, з максимально рівною поверхнею (5-20 грн.), святкові серветки з малюнком чи репродукцією картин (6-8 грн.), лак декупажний (35 грн.), лак-спрей "золотий" (20 грн). Також необхідні клей ПВА, кісточка та ножиці.

Етапи роботи

Придумуємо дизайн горщика і вирізаємо необхідні елементи зі серветок, хоча, якщо малюнок вас влаштовує, можна не вирізати. Для горщика, приміром, обираємо серветки із зображенням Херувимів, яких в ХVІ столітті написав Рафаель Санті. Знімаємо із серветки верхній кольоровий шар, який і будемо використовувати в подальшій роботі. Робимо це без поспіху та різких рухів.

Далі прикладаємо вирізаний фрагмент до горщика і акуратно пензликом (обов'язково м'якою), змоченим в розчині клею (клей змішати з водою 1 до 2 – прим. авт.), приклеюємо серветку, рухаючись від центру до країв. Серветку намазувати потрібно ззовні на поверхні горщика. Рухи повинні бути плавними, адже шар серветки дуже тонкий, тож її легко порвати. Під час намащування клею будуть утворюватись невеличкі завоздушення. Треба стежити, аби їх не було. Після цього горщик має висохнути. Для цього потрібно дві години.

Наступний етап роботи – покриття горщика лаком для декупажу. Це також потрібно робити пензликом. Шар лаку має бути тонким. Після повного висихання, а це знову дві години, з допомогою лаку-спрею золотимо низ горщика. Також покрити наш виріб ним потрібно й зсередини (до рівня, де буде земля – прим. авт.). Після тригодинного просихання в горщик можна висаджувати рослини.

 

Для того, аби створити ексклюзивний горщик для вазонів, нам знадобляться: білий пластмасовий горщик з рівними стінками, святкові серветки, лак декупажний, лак-спрей "золотий", а також клей ПВА, кісточка та ножиці

Насамперед необхідно обрати серветки із зображенням, яке вам подобається, та розділити серветку на шари (зняти верхній шар з малюнком). Зображення можна вирізати або взяти повністю

Далі необхідно прикласти тонкий шар серветки до горщика та акуратно змочити зверху за допомогою м'якого пензлика розчином клею ПВА та води (1 до 2). Намащувати треба від центру до країв. Потрібно стежити, аби не залишалось завоздушень

Після висихання клею з допомогою пензлика покриваємо горщик тонким шаром лаку для декупажу. Після висихання з допомогою лаку-спрею "золотий" золотимо низ горщика. Також покрити наш виріб ним потрібно й зсередини, до рівня землі

 

Христина РУДЬ

До списку новин