загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Портрет депутата – 47-річний чоловік з кількома мільйонами доходу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середньостатистичний депутат українського парламенту - це буде чоловік 47-ми років, із вищою освітою, кількома мільйонами гривень доходу за рік і досвідом у політиці.

Такі дані випливають із дослідження ОПОРИ, яка проаналізувала інформацію про освіту, походження та декларації депутатів за попередній рік.

У найвищому законодавчому органі влади 43 жінки, що складає лише 10 % від усіх параламентарів. Для порівняння, у французькому парламенті – 27 %, польському – 24 %, у російському – 14 %. Проте, це найбільший показник за всі роки незалежності.

Найбільше обранців місцем свого проживання вказали Київ – 166 осіб (37,39 %). Донецьк та область представлені 36 парламентарями. Крім того, у Донецькій області найбільша кількість одномандатних мажоритарних округів – 21 (8,11 %).

Дніпропетровська, Львівська та Харківська області представлені майже однаково – по 23, 21 і 20 обранців. Найменше депутатів із Житомирської області – четверо, - та Севастополя всього двоє.

Серед 444 депутатів Верховної Ради 440 обранців або ж 99% мають вищу освіту. В досьє інших двох вказано, що вони мають загальну середню (Мустафа Джемільов, ВО "Батьківщина", Світлана Фабрикант, Партія регіонів), і ще у двох – середню (свободівці Анатолій Вітів і Олександр Мирний).

Наймолодшим депутатом у парламенті є свободівець Андрій Іллєнко, найстаршим – регіонал Юхим Звягільський. Середній вік депутатів Верховної Ради 47,6 років.

"Найстарішими" фракціями є Партія регіонів і КПУ, середній вік їхніх членів – 50 років. Вік депутатів ВО "Батьківщини" збігається із середнім віком Ради – 47 років, позафракційні трохи молодші – 45 років. "Наймолодшими" фракціями є "УДАР" і ВО "Свобода" - по 43 роки. Голова ВРУ Володимир Рибак має 66 років.

Як показує статистика, щоб стати депутатом, потрібно мати стосунок до політики.

Більше третини парламентарів (166 або ж 37,4%) перед обранням працювали нардепами Верховної Ради попереднього скликання. 122 парламентарі (27,5%) мали власний бізнес або працювали у сфері бізнесу (менеджерами і заступниками директорів), 49 (11%) займалися громадсько-політичною діяльністю.

46 (10,4%) нардепів працювали на державній службі, при чому найбагатші депутати ВРУ – Борис Колесніков і Петро Порошенко у їх числі. Найменша частка обранців, котрі перед тим працювали у місцевому самоврядуванні – 4,7% (21), освітній і науковій сфері – 3,8% (17). 12 нардепів (2,7%) перед обранням тимчасово не працювали, шестеро (1,4%) пенсіонери і двоє (0,5%) працювали у ЗМІ.

Не обійшлося і без творчих та спортивних професій, зазначає ОПОРА. 

До Верховної ради 7-го скликання обрано одну письменницю – Марію Матіос (УДАР), одного актора – Богдана Бенюка (ВО "Свобода") і тренера з пауерліфтингу – це Ігор Побер, який йшов під 25 номером у виборчому списку партії "УДАР Віталія Кличка". Цікаво, що співачка Таїсія Повалій, 2-й номер у списку Партії регіонів, зазначила себе як приватний підприємець, через що її зараховано до тих, хто займається бізнесом.

 

До списку новин