загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про перелік документів, необхідних для призначення пенсії, з урахуванням стажу, набутого на території Росії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Працював у Росії по 2007 рік. Які документи про стаж, набутий на території Росії, та про заробітну плату слід надати для призначення пенсії за нормами Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування"?

Відповідно до статті 1 Угоди про гарантії прав громадян держав – учасниць СНД у галузі пенсійного забезпечення від 13 березня 1992 р., пенсійне забезпечення громадян держав-учасниць Угоди і членів їх сімей здіснюється за законодавством держави, на території якої вони проживають.

При обчисленні розміру пенсії за віком згідно із Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (далі – Закон), органи Пенсійного фонду України керуються статтями 27, 28, 29. Заробітна плата визначається відповідно до статей 40, 41, страховий стаж - відповідно до статті 24 Закону.

Пунктом 7 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. № 22-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.12.2005 р. за № 1566/11846, передбачено, що особи, яким пенсія призначається відповідно до міждержавних Договорів (Угод) в галузі пенсійного забезпечення, надають документи про стаж, визначені Порядком підтвердження наявного трудового стажу (далі - Порядок), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 р. № 637, та довідку про заробітну плату згідно із додатком 1.

Враховуючи викладене, якщо пенсія призначається відповідно до Угоди про гарантії прав громадян держав – учасниць СНД у галузі пенсійного забезпечення від 13 березня 1992 р., особою надається довідка про заробітну плату згідно із додатком 1 Порядку за періоди роботи, передбачені статтею 40 Закону (за 60 календарних місяців та за всі періоди роботи за межами України після 01.07.2000 р.). При цьому довідка про заробітну плату має бути видана за встановленою формою на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену заробітну плату підприємством, установою чи організацією, де працювала особа, яка звертається за пенсією. Для підтвердження стажу, набутого до 01.01.2004 р. і після цієї дати, надаються документи, передбачені Порядком. Зокрема, основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка.

До списку новин