загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хвиля щедрості від КМДА не тішить киян

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У столиці нова хвиля щедрості. 34-м тисячам киян обіцяють до кінця лютого видати спеціальну картку, яка дозволить безкоштовно їздити в метро та зі знижкою купувати ліки в комунальних аптеках.

Проект «Картка киянина» стартував торік у травні, однак, швидко припинився, ділили авторські права на герб.

«Ця карточка буде з завтрашнього дня вже активована, зможете скористуватись проїздом у метрополітені, на карточці вмонтовані чіпи, чіпом прикладаєте і проходите в метрополітені», - каже головний спеціаліст відділу комплексної програми «Турбота» Олена Голубенко.

Щодня до соціальної служби Святошинського району за карткою приходить понад сотня людей. Це пенсіонери та інваліди, які не мають права безкоштовно їздити в метро, багатодітні батьки і безробітні, котрі виховують дитину-інваліда. Також у списку соціальні працівники.

Світлана Денісова заробляє менш ніж півтори тисячі гривень, і в метро щоразу треба доводити, вона – не «заєць».

У метро напливу людей з картками не помітили. Їх десь 4 тисячі на день. Водночас, місто підрахувало: раніше на проїзд пільговиків виділяли 44 мільйони гривень, а треба лише півтора, тобто у 30 разів менше!

«Коли ми почали видавати ці картки, ми зрозуміли, що пільговиків не 84 тисячі, а 55. Були подвійні, подвійні списки, подвійні нарахування, так би мовити, мертві душі, на які нараховували», - каже заступник голови Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко.

Місто хоче не економити на людях, кажуть у мерії, а лише справедливо розподіляти гроші. Якщо ж будуть надлишки, їх також можна скерувати на адресну допомогу. Скажімо, доплати до свят, особливо перед виборами.

«Це може вважатися підкупом, а з іншого боку, шановні, це допомога від міста на кошти, що воно має, для своїх громадян», - заявляє експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко.

Багато пенсіонерів від нововведення не в захваті. Серед громадського транспорту на картці лише метро, а комунальна аптека не з дешевих.

Проект перспективний, та поки діє слабко. Кияни сподіваються на давно обіцяні знижки у магазинах. Оскільки продукти – найбільша стаття витрат. Та з продавцями місто поки не домовилось.

Щоправда, від картки поки не відмовляються. Беруть на майбутнє, а раптом щось вигорить.

Ольга Чайко

До списку новин