загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Росії пенсійна формула дозріє до квітня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За повідомленнями преси, Мінпраці РФ визначило основну формулу нової пенсійної структури. За інформацією, отриманою від джерела в уряді Росії, хоча проект поки ще не затверджений, але в цілому схвалений віце-прем'єром Ольгою Голодець. Остаточний варіант проекту буде представлений в кінці місяця.

Однією з ключових характеристик проекту є - стимулювання більш пізнього виходу на пенсію. Так, запропоновано за кожен зайвий рік трудової діяльності «на пенсії» збільшувати розмір її оплати на 6%. Мінімальний встановлений пенсійний стаж в 35 років передбачається вводити поетапно: спочатку вирішено обмежитися 15 роками.

 Залежність Росіян від держави збільшується.

 Нова пенсійна схема Росії розробляється з початку цього року. Її загальні положення сформульовані в Стратегії розвитку системи пенсій до 2030 року. Літній росіянин все більше стає залежним від держави. До прикладу, пенсія молодої непрацюючої людини, яка до кінця 2013 року залишиться безробітною і не заявить у ПФР про бажання збереження накопичувальної її частини, буде сформована на умовах так званої солідарної системи.

 Рішення про повне скасування накопичувальної складової пенсії в Стратегії хотіли прийняти ще в кінці минулого року, але на тлі загального невдоволення, президент В. Путін послав проект на доопрацювання в уряд. У кінцевому рахунку, в грудневій постанові залишили право перераховувати 6% від зарплати в накопичувальний фонд і знизили нормативний стаж роботи з 40 до 35 років.

 Нова стратегія передбачає повернення до формули, яка діяла в 1992-2001 роки, коли розмір пенсії залежав від внесків конкретної особи в накопичувальну частину, поділену на середню очікувану тривалість пенсійного періоду 228 місяців, або 19 років. Як повідомляє джерело, дискусія щодо цієї теми ще триває, але обрана вже близька до остаточного вирішення версія калькуляції пенсії, яка, по суті, є модифікацією версії сьогоднішньої, хоча підходи непорушні. «Щоб уникнути стресів і потрясінь, передбачається поступовий перехід» - повідомляє джерело.

 Чи буде громадян влаштовувати надбавка у 6-30%?

 Намічено два основних нововведення в схемі обчислення пенсії. Перше, коефіцієнти формули будуть відрегульовані таким чином, щоб стимулювати вихід громадян на пенсію в більш пізній період. В остаточному підсумку, тим, хто вирішили вийти на пенсію в традиційному віці буде нарахована пенсія в цілому нижча, в порівнянні з тими, хто вирішить продовжити працювати від року до п'яти.

 Стимулювання продовження працювати буде полягати в надбавці до пенсії за кожен додатковий рік трудової діяльності. На даний момент робоча схема формули припускає надбавку в 6% від базової. Таким чином, якщо людина буде продовжувати працювати протягом 5 років, то відповідно її пенсія збільшиться на 30% в порівнянні з базовою. Пенсійний вік - для чоловіків 60 років і для жінок 55 років на даний момент міняти не планується.

 «На сьогоднішній день, якщо громадянин Росії вирішить відкласти вік виходу на пенсію, то страхова складова його пенсії збільшується на 6%. Але біда в тому, що в даному випадку втрачається повністю базова пенсія, тому, мало хто з громадян наважується піти на це. В основу нової формули покладено регулювання коефіцієнтів, щоб у тих, хто вийде на пенсію в ранньому віці, коефіцієнт заміщення знижувався, а у тих, хто в пізньому - ні. Для тих, хто хоче вийти на пенсію в звичайному віці пропонується брати участь в добровільних програмах. Таким чином, за людиною залишається вибір »- зазначає джерело.

 «На сьогоднішній день коефіцієнт заміщення визначений у 36,8% від втраченого заробітку періоду трудової активності. Конвенцією Міжнародної організації з праці передбачена мінімальна норма в 40% від рівня матеріального забезпечення в працездатний період »- додає джерело. Юрій Горлін - замдир Інституту гуманітарного розвитку мегаполіса - збалансування системи вважає можливим.

 «Перший час відбудеться економія фонду за рахунок людей, яких це зацікавить. Вільні кошти будуть служити одним з інструментів, який послужить компенсування зниження коефіцієнта заміщення виходять на пенсію в даний момент. Питання про збільшення пенсії, пов'язане з більш пізньою датою виходу, повинне базуватися на дисконтованих розрахунках і соцдослідженнях», - говорить Юрій Горлін.

 Чи скасують пенсійний мінімум?

 У формулі є ще одна ідея авторства Ольги Голодець, яка передбачає скасування пенсійного мінімуму гарантованого державою. На сьогодні ця фіксована сума становить 3,6 тис. рублів. Тим, кому формула в новій редакції дасть зовсім низьку суму, державою буде запропонована доплата до прожиткового мінімуму з бюджету.

 За словами одного з учасників робочої групи, ідея скасування базової складової має свої «за і проти».

 «Сьогодні пенсії носять, насправді, зрівняльний характер. Досить пропрацювати 5 років, щоб мати право на базову пенсію. Справа в тому, що у нас йде підтягування пенсії до прожиткового мінімуму, тобто, - до кордону, нижче якого опускатися не можна. У розвинених країнах базова пенсія використовується як інструмент боротьби з бідністю, її отримують ті, у кого низький дохід»- говорить один з учасників робочої групи.

 Раніше Ольгою Голодець було запропоновано не виплачувати працюючим пенсіонерам з високими доходами фіксований базовий рівень. Також розглядається варіант посилювання порогу для входу в систему пенсії. Так, робочий ліміт для отримання пенсії пропонується підняти з 5 років до 15 років. Як виявилося, це не суперечить пенсійним формулюванням Стратегії до 2030 року.

 «Стратегією мається на увазі, що людина з 35 річним стажем має право на максимальну пенсію в розмірі 40% від втраченого доходу в період трудової діяльності. Але про те, що, не маючи 35-річного стажу, ви не можете вийти на пенсію, там не написано», - зазначило обізнане джерело.

 До оголошення офіційної формули від коментарів відмовляються в апараті віце-прем'єра з соцпитань і в ПФР. Прес-центр ПФР переадресував запит в Мінпраці, за їхніми словами, саме Мінпраці буде представлена ​​формула. «На даний момент робота ведеться на рівні Мінпраці та ПФР. Поки у нас немає ніякої інформації, тому ми не можемо коментувати будь-які деталі», - відповів на запитання преси представник Ольги Голодець. За його словами, формула повинна бути розроблена до квітня, але відомствами вона може бути представлена ​​і раніше, по мірі успішності. Також від коментарів відмовилися і в Мінпраці.

 Нагадаємо також, що замість обов'язкових накопичень президентом В. Путіним було запропоновано громадянам самим вирішувати, який варіант вибрати для свого пенсійного майбутнього. Своє рішення громадянам Росії треба зробити до кінця цього року, коли в силу вступають поправки в пенсійне законодавство і починає працювати механізм за пенсійними накопиченнями. На даний момент свідома частина населення Росії роздумує над тим, чи відраховувати відсотки від зарплати на пенсію в недержавні пенсійні фонди (НФП). Ті, кому без різниці, будуть індексовані відповідно до солідарного котла ПФР.

До списку новин