загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Легальна заробітна плата – головна соціальна гарантія майбутніх пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одним із основних резервів забезпечення прав застрахованих осіб у пенсійному страхуванні є легалізація заробітної плати та трудових відносин.

Але велика кількість роботодавців нараховує своїм працівникам заробітну плату в мінімальному розмірі, приховуючи від сплати внесків фактично зароблені кошти. Працівники повинні відстоювати свої права: вимагати від роботодавця офіційного оформлення на роботу та сплати внесків до Пенсійного фонду з повної суми заробітку. В системі персоніфікованого обліку пенсійних внесків є всі легальні відомості громадян, починаючи з липня 2000 року. Інформацію із системи персоніфікованого обліку застрахована особа на вимогу може отримати в Пенсійному фонді в будь–який час.

Для призначення пенсії необхідні такі чинники: страховий стаж та заробітна плата, з якої сплачені внески. Для зарахування до страхового стажу одного місяця сума сплачених внесків має бути не менше за мінімальний страховий внесок, обчислений із мінімальної заробітної плати.

Працівники, які в результаті домовленості з роботодавцем отримують заробітну плату в «конверті» позбавляють себе соціальних гарантій: права на відпустку, права на оплату лікарняного листа, права на достроковий вихід на пенсію, отримання тільки мінімальної пенсії за віком тощо.

З метою забезпечення соціальних гарантій особам, що не підлягають загальнообов’язковому державному страхуванню, Пенсійний фонд запрошує громадян до добровільної участі в системі пенсійного страхування. Зокрема, людей, які працюють на сезонних роботах, в тому числі за кордоном, студентів, домогосподарок. Для цього необхідно звернутись до управління Пенсійного фонду та скласти договір. Договір складається на термін не менше одного року та за умови сплати страхових внесків в розмірі не менше мінімального.

Тому ще раз наголошую, що тільки легалізація тінівих заробітних плат забезпечить пристойне проживання людей та отримання достойної пенсії в похилому віці.

Звертаємося до керівників підприємств та приватних підприємцівпроявіть свою громадську позицію і легалізуйте заробітну плату своїх працівників, не позбавляйте їх належного захисту на випадок непрацездатності та не прирікайте на мізерну пенсію.

Начальник відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж – І.І. Шевченко

До списку новин