загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна стала учасником глобальної сланцевої революції – представник SHELL

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна стала вагомим учасником глобальних процесів у світі щодо експлуатації та видобутку нетрадиційних джерел газу.

Про це заявив високопоставлений представник компанії Shell Грем Сміт на міжнародній конференції "Сланцевий газ у Європі: громадське сприйняття та роль промисловості", що відбулася у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Започаткована у Північній Америці сланцева революція нині поширюється по всьому світу. Великі перспективні проекти з експлуатації нетрадиційних джерел газу впроваджуються у Китаї, Південній Африці, Австралії. Нещодавно була укладена велика угода у цій сфері з Україною", - зазначив представник компанії Shell.

Він висловив переконання, що розвиток видобутку нетрадиційних джерел газу, зокрема сланцевого та з ущільнених пісковиків (tight gas), у перспективі матиме вирішальне значення для зниження ціни на енергоносії та зміцнення енергетичної незалежності у Європі.

Водночас, за словами Сміта, у Євросоюзі ці процеси нині перебувають на початковій стадії розвитку та зустрічають високий рівень непорозуміння і спротиву з боку багатьох урядів та громадськості.

Як повідомляло агентство, 24 січня у Давосі Україна підписала договір із нафтогазовим концерном Royal Dutch Shell про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій областях.

До списку новин