загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про припинення виплати пенсії через банк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я отримую пенсію через банк. Працюю, тому пенсію з рахунку не знімав. Отримав повідомлення від Пенсійного фонду, що виплату моєї пенсії буде переведено на пошту. Чи правомірно це?

Виплата пенсій через банківські установи регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їх поточні рахунки у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 №1596 (зі змінами).

Пунктом 14 Порядку передбачено, що якщо суми пенсій та грошової допомоги одержуються за довіреністю більше як один рік або не одержуються з поточного рахунка більше як один рік, уповноважений банк зобов'язаний повідомити про це відповідний орган Пенсійного фонду не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли такі обставини, а одержувач пенсії – подати нову заяву в орган Пенсійного фонду.

У разі невиконання одержувачем пенсії цієї умови орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії на поточний рахунок у визначену одержувачем установу банку і здійснює виплату через підприємство поштового зв'язку за місцем проживання одержувача в установленому порядку.

Тому якщо пенсіонер не планує скористатися пенсією на своєму рахунку в банку, необхідно надати заяву про перерахування коштів через банк після надходження повідомлення від управління Пенсійного фонду. Заяву можна надати до зазначеного управління або залишити в банку, де пенсіонер виявив бажання одержувати пенсію.

Якщо пенсіонер не надав своєчасно заяву, пенсію буде нараховано на поштове відділення за місцем проживання

До списку новин