загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

23 лютого – День захисника Вітчизни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День захисника Вітчизнисвято, яке уходить своїм корінням в часи Радянського Союзу. Та незважаючи на це, воно продовжує зберігати значну популярність серед сучасних українців, значна частина яких саме 23 лютого вважає справжнім «чоловічим днем».

Історія свята

Поява свята 23 лютого безпосередньо повязана з військовими успіхами Червоної гвардії, яка боролася з німецькими військами в період Першої світової війни. Існують відомості, що 23 лютого 1918 року загони Червоної гвардії отримали перші перемоги над регулярними військами кайзерівської Німеччини під Псковом і Нарвою. Саме тому 23 лютого вважається «Днем народження Червоної Армії». У 1922 році ця дата була офіційно оголошена Днем Червоної Армії. Починаючи з 1946 року свято стало називатися Днем Радянської Армії та Військово-Морського Флоту. Після розпаду Радянського Союзу свято було перейменоване в День захисника Вітчизни. В Україні офіційно воно було встановлене Указом Президента Леоніда Кучми в 1999 році.

Визнання

Незважаючи на те, що в українському календарі пам’ятних дат є окремий день для привітання усіх, хто служив в рядах Збройних сил України (6 грудня), День захисника Вітчизни продовжує користуватися значною популярністю серед українців. Більше того: для значної кількості людей саме 23 лютого є головним днем для привітання чоловіків.

День захисника Вітчизни вважається передусім святом тих чоловіків, які служили у лавах Радянської Армії. Однак, зі святом 23 лютого вітають, як правило, усіх чоловіків, адже одним із головних їхніх обов’язків є захист рідної землі. Свято також символізує повагу громадян до тих, хто захищав або визволяв Вітчизну в минулому.

До списку новин