загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава заплющує очі на травми гірників і отриману в шахтах інвалідність

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні травмованих гірників залишають напризволяще після отримання виробничих травм.

Як з'ясували журналісти програми "Гроші", деякі чиновники примушують відповідні органи і експертів робити так, щоб людина не змогла отримувати підвищену пенсію.

Про це яскраво свідчить випадок з п'ятьма шахтарями, які постраждали від вибуху метану на шахті ім. Засядько. Чоловіки отримали складні травми у лаві і змушені були за станом здоров'я йти на пенсію, але комісія вирішила, що отримувати високі виплати їм не потрібно.

У Держгірпромнагляді Донецької області стверджують, що висновки надала комісія фахівців із науковими ступенями.

Проте колишній народний депутат Михайло Волинець, який пропрацював гірничним інженером, переконує, що причина неправильних висновків полягає не у відсутності знань та досвіду. Так, більшість інститутів погано фінансуються і перебувають на межі виживання. Саме тому працівники подібних комісій часто заплющують очі на порушення техніки безпеки і навіть, якщо загинула людина.

За підрахунками Волинця, близько 200 випадків загибелі людини на виробництві не приймається до звіту. Їх кваліфікують нібито людина померла за побутових обставин або по дорозі на роботу.

Якщо помножити на 20 років незалежності, виходить ціле кладовище.

Постраждалі ж гірники заявляють, що будуть судитися, але чиновники переконують – домогтися повторних експертиз вже не реально через час і зміни під землею після вибуху.

До списку новин