загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Фрагментація" поєднала Україну та Іспанію, живопис та скульптуру

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Музеї сучасного мистецтва України відкрилася спільна виставка українця Віктора Дейсуна та іспанця Карлоса Гарсіа Лаоса "Фрагментація".

Фрагментація – спосіб життя і світогляду сучасного суспільства. Ця ідея об’єднала українського художника Віктора Дейсуна та іспанського митця Карлоса Гарсіа Лаоса на створення нового унікального проекту.

Відчуття роздробленості та відокремленостіпричина самотності багатьох людей. Особистість втрачає цілісність всередині себе, відчуття єдності зі світом, причетностівласного значення. Людина відчуває себе лише фрагментом, що бореться за існування. Тому шлях до цілісності – один з найскладніших і найголовніших у нашому житті.

Суттєвою проблемою є  фрагментація мислення. На людину сиплеться багато маленьких порцій інформації. Такі пакети інформаційного фаст-фуду позбавлені зв’язків між собою, а тому не несуть самостійної цінності. Людина продовжує їх ковтати та накопичувати, не маючи  змогу скласти цілісну картину світу.

Розкриваючи проблему фрагментації, митці звертаються до її протилежної сторони – синтезу. Кольорові плями на абстрактних полотнах Віктора Дейсуна, мов шматочки мозаїки, складаються у дивовижні образи. Так з роздроблених фрагментів формується ціле. Так побудований наш світ: багатогранний і неосяжний, він складається з неподільних  частинок – атомів, клітин – фрагментів.

Карлос Гарсіа Лаос показує нам реальність у простих, а тому зрозумілих, досконалих геометричних формах. Його скульптури, що відрізняються мінімалізмом, стверджують: істина для всіх одна, вона неподільна, вона проста і цілісна.

З іншого боку, фрагмент не можна недооцінювати. Адже іноді він може виявитися цілим світом. «Коли хочеш показати осінь або весну, не обов'язково малювати пейзаж з лісом, річкою, деревами і кущами… Досить показати лише пару листочків – і все буде зрозуміло», – розмірковує Віктор Дейсун.

«В даному проекті на противагу фрагментації відбувається синтез: у взаємодії культур, у поєднанні скульптури і живопису в одному виставковому просторі.  Хоч ці два митці такі різні, їх об’єднує глобальне абстрактне бачення, нефігуративний підхід, відчуття гармонії та структурованість робіт»,  –  коментує Максим Волошин, директор галереї «Мистецька збірка», арт-експерт.

Віктор Дейсун (Київ)  – визнаний  український художник, майстер абстрактного живопису. Його роботи прикрашають національні музеї, а також приватні колекції по всьому світу.

Карлос Гарсіа Лаос (Сарагоса) – відомий іспанський скульптор-концептуаліст, художник. Він створює і ювелірні вироби, і міську скульптуру, що органічно інтегрується в урбаністичне середовище.

Виставка працює у Музеї сучасного Мистецтва України до 31 березня 2013 року.

До списку новин