загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Більшість українців довіряє гривні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Долари, гривні, євро. Саме такий рейтинг валют, у яких тримають свої заощадження українці. За даними соцопитувань, перевагу американській віддають 40 відсотків громадян, іще понад тридцять обирають рідну. євро на третьому місці за популярністю , далі  - решта. Лише одиниці мліють за російськими рублями та грошима інших країн.  Ми ж провели власне невелике дослідження. Виявилось, насправді киянам до душі переважно гривня. Однак не через патріотичні почуття. Люди кажуть: національна валюта більш стабільна. До того ж, зарплати та пенсії виплачують у купюрах з портретами Шевченка та Лесі Українки. Ці ж банкноти і відкладають на чорний день.

" Гривні довіряю, бо доларів і євро в мене немає"

" В банке гривны, хотя нет, есть немножко и в долларах дома"

Утім, під матрацами українців гривні довго не залежуються. Один похід у магазин - і від сімейного бюджету нічого не лишилося.

Щоправда, є і ті, хто гривні боїться, як чорт ладану. І перевагу віддає американським доларам.

" А вспомните какой-то там 2008-ой год, когда наш главный банкир рассказывал, что вот гривна там самая крутая, была 4.5, потом через месяц- стала 8,5".

Олена Лоскун , журналіст : " А от за коливаннями вартості валюти українці майже не слідкують. Мовляв, у їх гаманцях не так уже і багато іноземних грошей, аби спостерігати за їх курсовими кульбітами".

" Я не пытаюсь найти выгоду при колебаниях курса валют. То есть, я не бегу покупать доллар, когда вижу, что он дешевеет. И соответственно, сдавать, когда он дорожает".

Деякі кияни свої статки зберігають у різних валютах. Так - вигідніше.

" Я стараюсь, щоб все було. А в друг потрібен буде долар, значить долар. Гривна - значить гривна. Євро-значить євро".

До речі, економісти такий розподіл заощаджень підтримують. Якщо одна валюта девальвує, інші, навпаки, - дорожчають. А це означає, що гаманець від курсових американських гірок не потоншає. Натомість в уряді наполягають: зраджувати гривні не варто. Бо наші гроші будуть стабільні. Мовляв, аж до 2015-го за долар даватимуть в середньому 8-50.

Олена Лоскун

До списку новин