загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У віці 97 років померла шведська принцеса, заборонене кохання якої стало легендою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шведська принцеса Ліліан померла напередодні в Стокгольмі у віці 97 років, говориться в повідомленні на сайті королівського двору Швеції. Багаторічний роман уродженки Великобританії Ліліан Мей Девіс з принцом Бертілем Шведським став однією з найбільш зворушливих і романтичних любовних історій сучасності.

Ліліан була одружена з британським актором Айваном Крейгом, коли в 1943 році познайомилася з принцом Бертілем в Лондоні. Через неможливість спадкоємця зійти на шведський престол у випадку одруження на розлученій жінці незнатного походження закохані змушені були довгий час приховувати свої стосунки.

Тільки через понад 30 років після початку бурхливого роману Ліліан і Бертіль змогли одружитися з благословення батька принца, короля Густава VI Адольфа - їх весілля відбулося в 1976 році, повідомляє "Російська служба ВВС". Нареченій до того моменту був 61 рік, нареченому - 64. До цього вони три десятиліття прожили в цивільному шлюбі. Дітей у пари не було.

Після смерті принца Бертіля в 1997 році Ліліан продовжила представляти шведську монархію на офіційних заходах. Причина смерті в повідомленні королівського двору не наводиться, однак відомо, що з 2010 року герцогиня Халландская страждала хворобою Альцгеймера, у неї були серйозні проблеми зі здоров'ям протягом останніх кількох років.

Ліліан Мей Девіс народилася в Уельсі 30 серпня 1915. У віці 16 років вона переїхала до Лондона, щоб почати кар'єру моделі і актриси. Ліліан демонструвала капелюхи і рукавички і грала невеликі ролі в кіно. Вона вийшла заміж за актора Айвана Крейга в 1940 році.

У роки Другої світової війни Крейга призвали в армію, а Ліліан працювала на заводі і в лазареті для поранених британських солдатів. У той час принц Бертіль служив у посольстві Швеції в Лондоні в якості військово-морського аташе. Пара познайомилася на вечірці незадовго до 28-річчя Ліліан. Жінка тоді ще була заміжня, але незабаром з'ясувалося, що у її чоловіка за час служби теж спалахнув роман, і вони мирно розлучилися.

Відданість Бертіля і Ліліан один одному, незважаючи на всі труднощі кохання, викликала величезну повагу з боку шведів. В одному з інтерв'ю в 1995 році, коли принцесі було 80 років, вона заявила:

"Якщо б треба було підводити підсумок мого життя, я б сказала, що все в ній було про любов".

До списку новин