загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Створено речовину, яка затягує тріщини в бетоні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Продемонстрована технологія самовідновлюючого покриття для бетону, тріщини на якому «заростають» під впливом сонячного світла.

Навіть найдрібніші тріщини на поверхні бетону можуть призвести до вельми неприємних наслідків, якщо конструкція не буде вчасно відремонтована. Група дослідників з Університету Йонсей Південної Кореї продемонструвала покриття, яке дозволяє «затягнути» невеликі тріщини перш, ніж вони перетворяться в більш серйозні. А також, які впливають на міцність бетону і потребують дорогого ремонту.

Попередні дослідження в цій області були спрямовані на те, щоб змінити властивості самого бетону. Так, щоб при пошкодженні він міг повернути втрачену міцність. Професор Чан-МунЧун і його колеги вирішили створити покриття, що не дозволяє воді і розчиненим у ній іонів солей, агресивних до бетону, вступити в контакт з поверхнею і викликати її пошкодження.

Полімерне покриття містить мікрокапсули, заповнені розчином, який твердне під впливом світла. При пошкодженні поверхні цілісність капсул порушується, розчин вивільняється і утворює водостійку «латочку», що заповнює собою тріщину. Використовуваний полімер є екологічно чистим і не замерзає навіть при дуже низьких температурах.

До списку новин