загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Розкішна у тебе машина. А покажи-но декларацію!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви не знаєте, що таке декларування доходів? Так скоро у вас може з’явитися шанс дізнатися це – вчора голова Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко повідомив про розробку законопроекту про обов’язкове загальне декларування доходів громадян спільно з фахівцями кращих консалтингових компаній світу. До речі, торкнеться можливе нововведення не всіх – підлягати загальному декларуванню будуть лише громадяни, які мають декілька джерел доходів.

“Заповнювати декларацію буде той, хто має кілька джерел доходів. Якщо пенсіонер отримує лише пенсію, то у нього не буде потреби щось заповнювати”, – заявив Клименко.

Чи готові українці вказувати інформацію про свої доходи? Пропонуємо дізнатися відповідь на це питання з найцікавіших коментарів наших читачів. Орфографія і пунктуація збережені.

ValGO – Люди не від хорошого життя шукають підробіток до пенсії, якщо б цей боров жив на пенсію 1.5к грн, він би просто неймовірно схуд, а так, ряха тільки зростає. Починати треба з чиновників-хабарників – покажіть приклад!, А то виходить як завжди.

ПС. навіщо мені щось декларувати, якщо я отримую офіційну зп і плачу з неї всі податки, які із задоволенням не платив би, ще і декларацію заповнювати, з імовірністю, що 99% онлайн заповнення буде реалізовано через 5у точку.

Faceless – Апогей покращення – будуть вимагати хабар, а потім ще й декларацію для підтвердження джерела доходів для сплати хабара.

Дваждыдвашник – Тобто, крім того, що ми утримуємо весь держапарат, в т.ч. і ДПАУ працівники якого самі по собі повинні по ідеї бути хорошими фахівцями, ми ще й годуємо якихось світових експертів, консультації яких, як відомо, вельми недешево коштують. Ну да ладно, це я так просто відзначив для себе вкотре професіоналізм наших управлінців.

Але от сама ідея просто геніальна “заповнювати Декларацію буде той, хто має кілька джерел доходів.”

Якщо людина офіційно влаштована на кількох роботах, то в ролі податкового агента виступає роботодавець і, отже, в подачі цією людиною такої декларації немає необхідності. Якщо ж людина отримує доходи у тіньовому секторі (або і в офіційному, і в тіньовому, ну, як я, наприклад), то покажіть мені того патріота, який з доброї волі поділиться з ДПАУ інформацією про такі доходи, і самими доходами.

На виході маємо свідомо абсурдну ініціативу, на яку марно витрачаються гроші платників податків.

nbu – Бюджет порожній! Просто не знають, де висмоктати… Зате знають, що пенсіонери, наприклад, завжди вчасно оплачують комунальні платежі, а значить – і податки заплатять, якщо десь працюють… Такі організації як мін под сб почнуть вирощувати “стукачів”, яким погано живеться, і відкриють полювання, типу так треба.

Українець – По ходу міліція, судді, податкова і працівники інших контролюючих органів, масово звільнятися почнуть… А то як потім пояснювати, що зарплата 3000 грн, а живе як цар!

Romanov_R – При Кучмі, наскільки я пам’ятаю, проблем з декларуванням доходів не було, а коли вони з’являлися – люди відразу перевірялися на предмет чистоти цих самих доходів. Зараз 40% країни сидить “в тіні” і виходити звідти не збирається – звідки взятися наповненню бюджету, звідки взятися соцвиплатам, інвестуванню виробництва, про які кожен норовить погавкати, мовляв, має бути більше? І тут же ніхто не хоче платити податки, а результат всім подавай. Не буває так, щоб з повітря з’являлися гроші…

аndrewdnepr – Для початку пропоную прийняти закон, що забороняє депутатам, чиновникам мати рахунки, нерухомість, активи за кордоном.

Нехай своїм прикладом вкладення грошиків в економіку нашої країни послужать правильним починанням і прагненням у збереженні зростання економіки.

makey – Таке практикується у багатьох країнах – доходи декларуються всіма. Це як зізнання “я заробив стільки-то, все, що знайдете понад – ваше”. Це дещо дисциплінує: якщо доведуть, що є незадекларовані доходи, то візьмуть податок з них + штраф. Якщо багато приховав, то можуть і термін дати. Якщо дуже багато витрат (несумірно з доходами за декілька років відповідно до декларації), то попросять пояснити. Причому відмазка “подарували” не підійде, тому що з подарунка теж повинен бути заплачений податок :)

Зробив халтурку, тобі заплатили, а ти не задекларував. При цьому сторона, що платить, (фіз або юр особа) може подати в податкову інформацію про те, що платила тобі. З шкідливості, або тому, що це дозволить списати дані витрати (оплата твоєї праці) з якоїсь видаткової статті і знизити свої податкові зобов’язання.

Нам ця система не сподобається, але вона досить ефективна. Система в розвинених країнах дуже допомагає знизити тіньові схеми отримання грошей/підвищити податкові надходження.

От так і ставляться до подібних ініціатив наші читачі. І принагідно питання: чи буде влада ставити себе в приклад пересічним українцям, і чи вишикуються в чергу на декларування депутати? Відповідь, схоже, очевидна.

До списку новин