загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Казахстан підвищить пенсійний вік для жінок до 63 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Починаючи з 2014 року протягом 10 років вік, після досягнення якого жінки в Казахстані дістануть право на пенсію, планується підвищити з 58 років до 63 - діючого пенсійного віку чоловіків.

Про це повідомив віце-прем'єр уряду РК Кайрат Келімбетов, передає Рейтер.

"Уніфікація пенсійного віку жінок буде здійснюватися поступово, протягом 10 років, кожного року пенсійний вік буде збільшуватися на півроку. І міжвідомча комісія внесла пропозицію почати підвищення з 1 січня 2014 року", - сказав Келімбетов у парламенті.

Логіку уряду пояснив депутатам міністр праці і соціального захисту Серік Абденов. За його словами, середній розмір пенсійних накопичень у жінок на чверть нижче, ніж у чоловіків, оскільки вони ходять у декрет, отримують у середньому на третину менше чоловіків, а живуть на пенсії майже вдвічі довше - 21 рік, тоді як середній чоловік - не більше ніж 13.

"Можливість адекватного пенсійного забезпечення жінок в умовах, що склалися, малоймовірна", - сказав Абденов.

Пенсійну реформу почав 72-річний президент Нурсултан Назарбаєв, доручивши в січні об'єднати всі накопичувальні пенсійні фонди з активами на $21 мільярд в один державний. Критики назвали націоналізацію кроком назад для найбільшої економіки Центральної Азії, що декларує прихильність ринковим принципам.

До списку новин