загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

УГКЦ: новий Папа – вихованець українського священика

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новообраний Папа Римський Франциск є вихованцем українського священика Степана Чміля, який жив у Аргентині після війни, каже глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

Папа, який сприяв причисленню Степана Чміля до лику блаженних, добре знає греко-католицький обряд, каже Святослав.

У середу ввечері конклав у Ватикані обрав Папою аргентинського кардинала Хорхе Маріо Бергольо, який взяв собі папське ім’я Франциск.

“Нинішній Папа, а тоді студент Салезіанської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував отцю Чмілю під час служби Божої. Він добре знає наш обряд і пам′ятає навіть нашу Літургію”, - цитує пана Шевчука прес-служба УГКЦ.

За його словами, Хорхе Маріо Бергольо посприяв причисленню отця Чміля до лику блаженних.

Після війни Степан Чміль протягом 12 років був священиком в Аргентині для українських емігрантів.

“Не користувався автомобілем”

Святослав Шевчук каже, що майбутній Папа опікувався у Буено-Айресі східними католиками, які не мали своєї ієрархії, в тому числі й українцями.

“Таким чином кардинал Бергольйо завжди опікувався нашою Церквою в Аргентині, і я, як молодий єпископ, робив свої перші кроки в цьому служінні "під його оком" та з його допомогою”, - сказав предстоятель греко-католиків.

За його словами, новообраний понтифік є “надзвичайно скромною людиною”, повідомляє прес-служба церкви.

“Наприклад, у Буенос-Айресі він ніколи не використовував свого автомобіля, завжди їздив громадським транспортом, дуже скромно одягався. І вирізнявся тим, що найбільше хотів дбати про вбогих. Він був той, що відвідував людей у найбідніших кварталах і, взагалі, є справжнім душпастирем”, – сказав про Папу предстоятель УГКЦ.

Папа Франциск, за словами Святослава Шевчука, є глибокий інтелектуал.

“Пригадую, що його проповіді зазвичай були вельми короткі, часом навіть складалися буквально з п'яти-шести речень, але в них він так багато казав, що після його короткого слова завжди тривала мовчанка, зазвичай п′ять–сім хвилин. Потрібний був час, щоб над цим словом можна було роздумати”, – сказав предстоятель УГКЦ.

До списку новин