загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін вирішив перерахувати бездомних

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів затвердив основні напрями запобігання бездомності в Україні до 2017 року, реалізація яких, як очікується, дозволить підвищити якість надання соціальних послуг бездомним особам і збільшити на 25% кількість центрів комплексного обслуговування таких людей.

Це визначено постановою уряду №162 від 13 березня «Про затвердження Основних напрямів запобігання бездомності до 2017 року».

Згідно з документом, одна із головних проблем, які потрібно вирішити, щоб уникнути бездомності, це забезпечення розвитку мережі закладів для бездомних, кількість яких становить 91, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Серед пріоритетних завдань державного регулювання у сфері соціального захисту бездомних у постанові, зокрема, зазначено захист і підтримка одиноких громадян похилого віку та інвалідів; забезпечення прав мешканців гуртожитків; захист житлових, майнових та інших прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатах.

У напрямі підвищення ефективності роботи мережі закладів для бездомних осіб і безпритульних дітей належить вдосконалити діяльність центрів обліку таких осіб у питанні координації роботи щодо обміну інформацією з установами для бездомних осіб і безпритульних дітей; створити єдиний реєстр бездомних осіб і вдосконалити відповідну статистичну звітність.

У напрямі забезпечення реінтеграції бездомних серед основних завдань у документі вказані: надання бездомним послуги тимчасового притулку; формування житлового фонду соціального призначення; створення спеціальних гуртожитків для тимчасового проживання осіб, які відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі і потребують поліпшення житлових умов або ж якщо їхня житлоплоща тимчасово заселена чи яким повернути колишнє приміщення немає можливості; сприяння наданню житла бездомним із житлового фонду соціального призначення та фонду житла для тимчасового проживання.

Згідно з постановою, реалізація основних напрямів запобігання бездомності, як очікується, дозволить удосконалити систему боротьби з цим явищем, підвищити якість надання соціальних послуг бездомним; забезпечити задоволення потреб таких осіб в екстремальних ситуаціях. Крім того, можна збільшити на 30% чисельність бездомних, які отримують допомогу у відповідних закладах, а також на 25% - кількість центрів комплексного обслуговування бездомних.

Фінансування заходів щодо реалізації основних напрямів здійснюється відповідно до Бюджетного кодексу України та закону «Про засади соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей».

До списку новин