загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні відзначається Всесвітній день води

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 22 березня, у світі відзначається Міжнародний день водних ресурсів. Запроваджений він був Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році. Ідея проведення цього дня вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Від 1993 р. було вирішено, що 22 березня кожного року буде відзначатися як Міжнародний день водних ресурсів. Таке рішення було прийнято з урахуванням важливості водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримувала раніше широкого визнання.

Гасло Міжнародного дня води у 2013 році – «Співпраця: основи глобальних водних цілей».

Також резолюцією ООН державам рекомендовано влаштовувати цього дня заходи, які б сприяли усвідомленню громадськістю необхідності збереження і освоєння водних ресурсів. Щороку у різних країнах ці заходи здійснюються шляхом розповсюдження агітаційної інформації, організації наукових конференцій, круглих столів, семінарів, виставок, прес-заходів тощо. Зазвичай метою цього є привертання уваги громадськості до теми якості питної води та стану державних водних ресурсів. У 2000 році ООН ухвалила Декларацію тисячоліття. Розроблена спеціальна Програма дій на ХХІ століття, метою якої є забезпечення кожного жителя нашої планети чистою питною водою.

За даними UNICEF та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), на сьогодні доступ до питної води мають 89% населення Землі. Минулого року вчені заявили, що біологічні ресурси на Землі скоротилися на 28% від 1970 до 2008 року. Фахівці Всесвітнього фонду дикої природи констатували, що споживання людиною природних ресурсів порівняно з 1966 роком подвоїлося.

Починаючи з 2000 року, кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. У попередні роки відзначення Дня води відбувалося під гаслами.

1994 — «Турбота про наші водні ресурси є справою кожного»

1995 — «Вода і жінки»

1996 — «Вода для спраглих міст»

1997 — «Чи достатньо води в світі?»

1998 — «Ґрунтові води — невидимий ресурс»

1999 — «Усі ми живемо вниз за течією»

2000 — «Водні ресурси для XXI століття»

2001 — «Водні ресурси для здоров'я»

2002 — «Водні ресурси для розвитку»

2003 — «Водні ресурси для майбутнього»

2004 — «Водні ресурси і стихійні лиха»

2005 — «Водні ресурси для життя»

2006 — «Водні ресурси і культура»

2007 — «Вирішення проблеми дефіциту води»

2008 — «Водні ресурси і санітарія»

2009 — «Загальні водні ресурси — спільні можливості»

2010 — «Чиста вода для здоров'я світу»

2011 — «Вода для міст»

2012 — «Вода і безпечність харчування».

До списку новин