загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У багатьох країнах діють смішні та навіть безглузді закони

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Таланти є не лише в нашій Раді. Якщо почитати закони інших країн, волосся може стати дибки. Збираєтеся за кордон - спершу ознайомтеся із місцевим законодавством та релігійними особливостями.  Адже в деяких країнах за звичні для нас речі вас можуть оштрафувати, а то й посадити за ґрати на кілька років.

Як випивати, їздити за кермом та поводитися із тваринами. Найбільше безглуздих, з погляду українця, законів стосуються алкоголю. Наприклад, якщо в американському Сент-Луїсі вам заманеться випити пива з відра, сидячи на мостовій - чекайте на штраф. Якщо робитимете це саме, тільки стоячи чи питимете з пляшки - покарання вам не загрожуватиме. У барах Небраски хмільний напій вам продадуть лише після того, як замовите суп.

Алкогольні обмеження стосуються не лише людей. У штаті Огайо категорично заборонено споювати риб. А на Алясці закон не дозволяє давати алкоголь лосям. Інакше буде як на цих фото - тварина з"їла забродивших яблук і застрягла між гілками дерева.

Дмитро Йовдій, юрист: " Прийняття таких законів пояснюється саме системою права тієї країни, де вони приймаються. Це стосується прециндентної системи права.  В  Вірджинії в певному місті жінкам заборонено ходити на каблуках з високими і тоненькими шпильками. Чому цей закон з"явився - один раз жінка провалилася каблуком в каналізаційну решітку.  Потім подала позов до органів місцевої влади і виграла спір".

А в консервативному англійському парламенті відвідувачам заборонено помирати. Закон доволі просто пояснити: у цієї будівлі - статус королівського замку. І хто там помре, має бути похований з усіма почестями. У Венеції не можна годувати голубів - штраф від 60-шістдесяти до 600-шестисот доларів. Усе задля збереження історичних пам’яток. Чимало табу продиктовані й історичними чи релігійними традиціями країни. Наприклад, дівчатам у Південній Кореї нещодавно заборонили ходити в міні-спідницях. Бо через непристойний вигляд зростає рівень злочинності. З порушниць стягуватимуть штраф - сорок п"ять доларів.

Уляна Дрючкова, журналіст: "Чимало заборон стосуються зокрема одягу жінок. Наприклад якщо збираєтеся на ділову зустріч із мусульманами чи іудеями, про брюки, відкриті топи, футболки на короткий рукав чи коротенькі платтячка взагалі краще забути.  Бажано щоб спідниця прикривала коліна, блуза - плечі та лікті. За традиціями ісламу жінка повинна виглядати ще скромніше. Бажано покрити голову. Це не обов’язково має бути паранджа, головне - сховати волосся".

За не дотримання такого дрес-коду штрафом вас звичайно не каратимуть. Але й комфортно ви не почуватиметеся - аби не бути спровокованими, віруючі чоловіки від вас просто тікатимуть.

Шейх Ахмед Тамім, муфтій України: " Женщина в этом плане более совершенна - она может молится не смотря на наличие мужчин. Именно поэтому наш зал устроен таким образом, что женщинам видно мужчин, а мужчинам нет. У нас запрещено не только искушаться, но и искушать. Это считаются проступки одинакового плана.  Именно вот этим вызван запрет, что не надо давать возможность мужчинам себя разглядывать".

А ось наші дружні обійми, поцілунки чи потиск руки, які для багатьох українців є елементарним проявом уваги, інших можуть образити.

Шейх Ахмед Тамім, муфтій України: " Мусульманин не находится в одиночестве c женщиной чужой для него. Поэтому, если он хочет бить в гостях, в какой-то семье, то он не находится отдельно с одной женщиной, если это не сестра или не его жена.  И тем более  если речь идет о прикосновении к чужой женщине".

Інша й культура споживання їжі. Мусульмани та іудеї не їдять свинини взагалі, а вся інша продукція має бути правильно вирощеною та заготовленою. Віруючим ісламська релігія забороняє вживати алкоголь, а ось коли ідете в гості до євреїв - можете прихопити пляшку горілки - напій в іудеїв вважається кошерним.

Ульяна Дрючкова

До списку новин