загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Чернівецькій швейній фабриці урочисто провели на пенсію 84-річну працівницю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Чернівецькій швейній фабриці урочисто провели на пенсію найстаршу працівницю. Регіні Венке - 84 і все життя вона пропрацювала на одному місці. На фабрику жінка прийшла у 20 років. Вона освоїла одразу дві спеціальності - швачки та прасувальниці. І навіть зараз на заслуженому відпочинку сумує за роботою. Із невтомною бабусею познайомилась Олена Цинтила.

Олена Цинтила, кореспондент:

- Усе життя - в одній трудовій книжці. У Чернівцях мешкає жінка, яка швачкою на артіль прийшла у далекому 1949 році і пропрацювала тут аж до самої пенсії.

Згодом поміняла швейну машинку на праску, розповідає Регіна Венке, бо платили більше. Нині жінці 84. Її єдина відрада - перегляд старих світлин.

І це тоді як на пенсію Регіна Іванівна вийшла всього 10 днів тому! З порадою психологів змінювати роботу щоп'ять років жінка, яка віддала одному підприємству 64 роки, категорично не погоджується.

Колеги зізнаються - на пенсію Регіну Іванівну проводжали не вперше. 6 років тому вона вже звільнялася.

Анна Коржевська, старший майстер цеху:

- Вона пішла, пішла, побула пару днів дома, потім приходе, каже, я не можу дома бути, як ви кажете? Я кажу: давайте на роботу, в колективі лучше живеться.

Майстер цеху запевняє - для пенсіонерки не було жодних поблажок. Норму - 600 відпрасованих деталей за зміну - завжди виконувала і за всі роки жодної не зіпсувала. А ще постійно жартувала.

Антоніна Мігаєсі, колега Регіни Венке:

- Ми питали її молодість, як вона сохранила себе такою, вона скзалаа. Що побільше треба працювати.

А ще бути уважною і за роботою не пліткувати, навчила Регіна Венке і своїх доньку та онуку, вони теж прасують чоловічі костюми. Кажуть, давно просять бабусю відмовитися від нелегкої праці.

Ярослава Ропчан, донька Регіни Венке:

- Просили, просили, конечно, но она говорит, пока я могу, я буду работать, пока я могу ходить, пока я могу, сидеть дома не хочу.

От і нині Регіна Іванівна навідалася на рідне підприємство й одразу за праску.

Регіна Венке, прасувальниця з 64-річним стажем:

-        Якби важко, я би не могла робити, норму би не зробила, а так роблю норму і більше.

-         

І хай цій маленькій тендітній жінці вже важко ходити і навіть стояти, все одно в шумному цеху їй краще, ніж удома.

Олена Цинтила, Максим Соколик

До списку новин