загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виставка карикатури відкривається у Києві 1 квітня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В цей день в Будинку архітекторів на вулиці Б. Грінченка, 7, відкриється ювілейна виставка клубу карикатуристів «Архігум».

Клуб карикатуристів «Архігум» виник 1 квітня 1983 року в місті Київ. Назвали його так, тому що "кістяком" клубу були архітектори. Є ще версія. Архігум - це сверхгуманізм.

Клуб об'єднав молодих художників, які не брали "соціалістичний реалізм" як основний метод мистецтва, тому створювали "альтернативні" карикатури. В оргкомітет клубу увійшли Віктор Кудін (голова), Анатолій Казанський, Юрій Кособукін і Володимир Казаневський. І клуб не був формальним. Карикатуристи брали активну участь у культурному житті міста, всієї країни. Роботи художників стали візитною карткою нової сміхової української культури.

Першого квітня 2013 року в Республіканському будинку архітекторів відкривається 30-та ювілейна виставка робіт художників київського клубу «Архігум». В рамках святкування ювілею клубу буде проведена також виставка робіт російських карикатуристів, які багато років є друзями клубу. Очікується, що вони будуть присутні на святкуванні. Це всесвітньо відомі художники Віктор Богорад, Василь Александров і колекціонер карикатур Сергій Самоненко. До ювілейних урочистостей готується до друку нова книга, присвячена київському клубу.

Юдіна Каріна

До списку новин