загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сотні тисяч людей будують в Аргентині маленьку "Україну"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В далекій країні — дуже багато українського.

250 тисяч українців, які живуть в Аргентині, не тільки зберегли свою мову і культуру, але й уперто передають їх народженим на іншому боці планети дітям, — йдеться в сюжеті "ТСН-Тижня".

У суботніх школах вивчають українську. Підручники шукають в Інтернеті або передають від старших молодшим. Українська мова тим, хто зазвичай розмовляє іспанською, дається важко.

Переселятися в Аргентину українці почали більше ста років тому. Найбільший потік був у тридцятих, коли радянська влада відбирала майно і землі. Українці в Аргентині й досі живуть окремо.

Українську мову вивчають, щоб спілкуватися з родичами. Українські аргентинці скаржаться, що від незалежної України немає допомоги, адже потрібні книжки і вчителі, які є носіями мови. Історію своєї родини тут знають і розповідають при кожній можливості.

По суботах – збори у "Просвіті", а по неділях – служба в церкві. Вона тут теж українська. Впродовж останніх місяців з'явився ще один ритуал: щонеділі ввечері дивитись телевізор. Політичні чи економічні новини з України до Аргентини доходять рідко. Про нашу країну на місцевих телеканалах майже не розповідають, тому найзаповітніша мрія кожного аргентинського українця – колись побувати на рідній землі. Ця латиноамериканська країна — чи не єдине в світі місце, де на Україну все ще дивляться крізь рожеві окуляри.

Григорій Жигалов

До списку новин