загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Роботодавці приховують вакансії та не подають інформацію про них до центрів зайнятості..."

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Серед української молоді 17% безробітних. Таку цифру назвала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Королевська вважає, що наявна система працевлаштування не захищає найбільш вразливі категорії населення — молодь, пенсіонерів та інвалідів.

«Наявна система працевлаштування не відповідає вимогам ані людей, ані економіки України. Потрібно змінювати критерії оцінки роботи центрів зайнятості. Зокрема, для кожного центру зайнятості ми запровадимо показник кількості працевлаштованих з числа найменш конкурентних громадян. Йдеться, насамперед, про молодь, 17% якої – безробітні, а також про людей старших за 45 років (150 тисяч осіб). Окрім цього, роботи потребують інваліди», – зазначила вона.

Крім цього, міністриня планує боротися за те, щоб компанії обов’язково надсилали свої вакансії до центрів зайнятости. «Роботодавці сьогодні приховують вакансії та не подають інформацію про них до центрів зайнятості, а це – перший крок до тінізації ринку праці. Потрібно змінити систему надання інформації, можливо навіть ввести систему штрафів для роботодавців, якщо вони одразу ж не реєструють вакансію після того, як звільнилася посада», – впевнена Королевська.

Нагадаємо, за словами міністрині, сьогодні на 8 тис. столичних вакансій претендують майже 10 тис. безробітних.

До списку новин