загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американці самі вирішують, коли йти на пенсію?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Сполучених Штатах людям, які бажають піти на заслужений відпочинок, необхідно вирахувати – в якому саме віці цей відпочинок стає заслуженим, тобто є правом на пенсію. Причому такий підрахунок залежить цілком від самого потенційного пенсіонера, оскільки можливі кілька варіантів. Мета одна – щоб вистачило грошей на нормальне життя.

Коли американцеві минає 60, він починає міркувати про мінімальний розмір майбутнього пенсійного забезпечення. Більшість людей, які працюють, наближаючись до цього віку вже мають певні гроші – чи то в банку, чи вкладені у цінні папери, чи в якусь нерухомість.

Тим не менш, державна пенсія практично завжди вважається чільним джерелом прибутків у так звані золоті роки життя, коли нема потреби заробляти на хліб насущний. До того ж, пенсію майже щороку підвищують відповідно до рівня інфляції.

Як зауважує Марі Франклін, редактор журналу Investment News, для більшості американських пенсіонерів пенсія є єдиною формою гарантованої підтримки, а для багатьох – це єдине джерело прибутку. Питання лише одне – коли саме подавати на пенсію?

 

Певного віку для пенсії не існує – економіст

У цій країні пересічній людини можна все життя прожити, рідко коли маючи справу з урядовим бюрократичним апаратом. Інша справа – пенсія, каже нью-йоркський економіст Дейвід Грін.

«Коли йдеться про заяву на пенсійне забезпечення, то певного віку для цього не існує. Ті, кому нині 60, народжені 1953-го року, можуть розраховувати на отримання повної пенсії у 66 років, або мати скорочену пенсію, сягнувши 62 років, або відкладати припинення роботи до 70-річного віку і продовжувати працювати», – констатує економіст.

Якщо така людина йде на пенсію у 66 років і отримує, скажімо,1000 доларів на місяць – це повна пенсія. Якщо ж піти у 62, то пенсію скорочують на чверть і так буде до кінця життя. Якщо продовжувати працювати, водночас отримуючи пенсію, то лише до певного рівня заробітку, а що вище – то, відповідно, скоротять пенсію.

Цікавий нюанс пенсійного законодавства пояснює і Мері Франклін:

«У багатьох випадках, якщо подружжя розлучене, чоловік або жінка мають право на пенсію один одного. Для цього шлюб мав тривати принаймні 10 років, і він або вона лишаються самотніми», – зауважує експерт.

Між тим, американці живуть довше, у середньому до 80 років, то ж, відповідно, підвищується й вік для отримання повної пенсії. Для народжених 1960 року й пізніше пенсійний вік у США – 67 років.

Юрій Дулерайн

До списку новин