загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дерево Гінкго можна виростити на підвіконні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Родина Терещуків із Рівного вирощує на невеликій присадибній ділянці кілька десятків дерев гінкго білоба. Анатолій Терещук показує рядок маленьких саджанців, і вже дорослі дерева, і найстаріші, які називає своєю гордістю. Каже, якась фірма замовила йому гінкго, то й посадив більше, а потім фірма від замовлення відмовилася. Але п.Анатолій не нарікає. Вирощує гінкго навіть на підвіконні, в горщиках для вазонів. Саджанці рослини йому привезли знайомі з київського ботанічного саду та з Абхазії. Чоловікові під 80, він уже з десяток років сам вживає сушене й перемелене листя чудо-дерева як вітамінну добавку. Каже, це сповільнює процеси старіння.

— Гінкго розширює судини і знижує тиск, прискорює одужання після інсульту та інфаркту, корисне при діабеті, хворобі Альцгеймера, ревматизмі, слабкому зорі, — каже Анатолій Терещук. — Чоловікам гінкго допомагає при проблемах з потенцією та при захворюваннях простати.

Фармацевтична промисловість випускає кілька препаратів на основі листя цього дерева, але деякі можна зробити й самому, наприклад, приготувати відвар або спиртову настоянку. Оскільки у різні періоди в рослині утворюються різні речовини, листя з червня по жовтень збираю кілька разів, потім змішую. До порошку з гінкго додаю січений кріп або петрушку. Вживаю по дрібці двічі на день з їжею: посипаю каші, картоплю, гарніри, а також додаю в кефір, який випиваю перед сном. Щоб приготувати домашню настоянку з гінкго, потрібно взяти 15 г сухого подрібненого листя і залити 300 мл міцної горілки або спирту. Суміш настояти два тижні, щодня збовтуючи. Настоянка придатна два роки.

Виростити гінкго можна з насіння або з пасинка навіть від деревця з вазона.

— Якщо маєте досвід садіння дерев, то одразу все може вийти, — каже п.Терещук. — А якщо ніколи раніше цим не займалися, то може, спочатку й не вийде, але головне — наполегливість і терпіння, то виросте й у вас гінкго.

Гінкго — це реліктова рослина, одне з найстаріших дерев нашої планети, що збереглося до наших днів. Окрім лікувальних властивостей, це довговічне дерево перспективне також для озеленення міст, воно витримує умови промислової загазованості, невибагливе до ґрунтів, стійке проти грибкових і вірусних захворювань та майже не пошкоджується комахами.

Світлана ФЕДАС

До списку новин