загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

12 правил хорошого керівника

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хочете бути керівником? Пам'ятайте - це велике мистецтво. Керувати - це не командувати.

1. Хороший керівник - це завжди авторитет і взірець для наслідування серед своїх підлеглих. Він завжди бере на себе відповідальність як за результати і цілі, що покладені на його колектив, так і за сам колектив.

2. У колективі хорошого керівника часто називають людиною, здатною показати своїм співробітникам вірну мету і вказати точні шляхи до її виконання. Не варто бути погоничем для своїх підлеглих: погонич лише поганяє, а успішний керівник вміє вести за собою. Він здатний підняти і надихнути колектив, вказати орієнтир, скоординувати дії і наповнити цей самий колектив силами та ентузіазмом до звершення поставленої місії. Важливо дати зрозуміти кожному працівникові окремо, що він є важливою складовою одного великого механізму, що вів незамінний і цінний.

3. Хороший керівник - це обов'язково прекрасний оратор. Керівник повинен володіти достатньо розвиненими навичками риторики для плідної взаємодії з колективом, він повинен бути відкритим і вміти переконувати. Розвинені комунікативні навички допоможуть краще розуміти співрозмовника і доносити до нього бажане з меншими витратами сил і часу.

4. Гідний керівник завжди зацікавлений в успіху своєї компанії, а значить - володіє безмежним ентузіазмом! І тільки за допомогою постійного оптимізму та ентузіазму хороший керівник завжди досягає своєї мети. Слід постійно демонструвати підлеглим свою повну віддачу і навчити їх вкладати в роботу всі сили, - тоді успіх не змусить себе чекати.

5. Вважається, що хороший керівник деколи трохи лінивий. Такою своєю поведінкою він надає своїм співробітникам більше свободи дій, колектив стає більш ініціативним і дружним. Якщо співробітники знають, що відповідальність за ту чи іншу справу повністю лежить на їх плечах - в їх діях буде більше рішучості і серйозності. Так, вони частіше роблять помилки без чіткого керівництва та постійного контролю, але поряд з цим вони вчаться на своїх промахах і стають більш досвідченими.

6. Згуртований колектив - запорука успіху! І керівник, який може донести до співробітників, що "всі ми - єдина команда"- гідний керівник. Для цього слід перетворити всіх працівників в команду однодумців, які будуть доповнювати один одного, при необхідності - замінювати! Хороший керівник завжди може чітко організувати таку єдність і раціонально керувати командою, застосовуючи розуміння і гнучкість.

7. Говорячи про гнучкість, слід зазначити, що кожен працівник - це індивідуальність, а значить, вимагає індивідуального підходу до себе. Проявляючи гнучкість можна мимоволі змусити працювати в потрібному напрямку будь-якого, навіть найвпертішу і замкнутішу в собі людину.

8. Порадившись з вищими інстанціями, слід ввести програму заохочень для своїх працівників, причому в цій області також слід використовувати індивідуальний підхід. Так, для одного співробітника найкращою нагородою буде підвищення заробітної плати і щомісячні бонуси, тоді як інший буде радий збільшеній кількості вихідних днів.

9. Слід приділяти належну увагу спілкуванню з колективом, викликаючи довіру і прихильність. Ні, мова не йде про панібратство. Однак не можна залишатися для підлеглих кимось недосяжним, з ким неможливо поговорити на абстрактні теми навіть поза роботою, наприклад в обідню перерву. Не варто акцентувати увагу, що керівник завжди розумніший, адже будь-яка пропозиція або завдання можна з легкістю сформулювати в простій буденній формі. По можливості слід розповідати колективові про можливі труднощі компанії, зробити саму організацію і робочий процес в ній прозорими і зрозумілими для співробітників.

10. Вважається, що шанований керівник - це суворий керівник, перш за все. Зрозуміло, від керівника залежить успіх компанії, що досягається при постійному контролі, але надмірна суворість може зіпсувати атмосферу в колективі, викликати недовіру і обговорення. Знайти золоту середину у всьому - ось, над чим слід працювати. На перших загальних зборах слід обговорити такі важливі моменти, як дисципліна і вимоги до колективу. Дисципліні слід приділяти належну увагу, тому неправильно сплановані норми поведінки можуть істотно порушувати робочий процес. Слід домовитися про дозволені межі, встановити графіки перерв і так званих перекурів.

11. Хороший керівник завжди має парочку свіжих креативних ідей, він постійно займається саморозвитком і не зупиняється на досягнутому рівні професіоналізму.

12. І, мабуть, найголовніше - це ніколи не зраджувати компанію і людей, які вірять і йдуть за своїм керівником!Успішний керівник - це людина, яка не обмежується постановкою завдань і контролем за їх виконанням. Ця людина має талант тримати якісно зворотний зв'язок.

До списку новин