загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уманські майстрині будуть вишивати величезний унікальний рушник Черкащини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Днями 26–метровий домотканий рушник приїде до Умані для вишивання його орнаметрами нашого краю.

Його вишивають різноманітними візерунками Черкащини професійні майстри із двадцяти районів області.

Автор концепції єднання області – голови Черкаського осередку національної Спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Мартинова. Учасники проекту – майстри з різних міст та районів Черкащини.

Під час колективного творення полотна учасники проекту побувають у всіх районах області, зустрічатимуться з вишивальницями, збиратимуть зразки орнаментів та гаптувань, щоб описати й систематизувати рукотворну спадщину краю.

Робота над рушником завершиться у грудні нинішнього року. У лютому 2014–го, коли й святкуватимуть 60–річний ювілей, вишите полотно демонструватимуть на виставці в обласному краєзнавчому музеї. Надалі рушник єдності зберігатиметься у фондах цього закладу.

Спеціалісти обіцяють, що експонат буде унікальним, адже сучасна Черкащина об'єднала райони, які етнічно кардинально різняться мовою, звичаями, обрядами та вишивкою.

До списку новин