загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На фестивалі духовної пісні у Тернополі співатеме хор з Нігерії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цього року Тернопіль утретє зустрічатиме виконавців духовної пісні з усіх міст України, а також Румунії, Польщі, Молдови, Болгарії, Чехії та Грузії. Відбуватиметься ІІІ Відкритий європейський міжконфесійний фестиваль-конкурс духовної пісні “Я там, де є благословіння” 18-21 квітня. Нагадаємо, що ідея проведення цього заходу належить міському голові Сергію Надалу. Автором назви і гімну є начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик.

- Над організацією фестивалю працює велика команда. Хочу зазначити, що усю атрибутику розробив Олег Кіналь, головним режисером третій рік поспіль є Василь Кармазин, а адміністративні функції вдруге виконує подружжя Миханчуків. Конкурс за оригінальністю і складністю є єдиним в Україні. Він об’єднує представників різних конфесій і водночас має конкурсну основу. Хорові колективи сьогодні, незважаючи на загальнодержавне декларування підтримки культури, не мають можливості продемонструвати своє мистецтво. Наш фестиваль можна розцінювати як невеликий подвиг у популяризації хорової творчості і духовної пісні зокрема. Та й колективи ідуть на самопожертви. Приїзд хору до Тернополя з інших міст, тим паче держав, потребує чималих коштів. Ми зі свого боку забезпечуємо проживання і харчування у місті, а решта витрат лягає на плечі учасників колективу. Це треба бути відданим творчості, справді вірити і любити Бога.  За підсумками минулого року, за цей захід місто отримало на всеукраїнському рівні гідну відзнаку. Ми пишаємося таким досягненням, адже організація фестивалю є нелегкою справою. Насамперед це пов’язано із тим, що кількість його учасників перевищила тисячу осіб. Уже сьогодні, окрім українських колективів, надійшли заявки від нігерійського хору, румунського хорового колективу (м. Ясси), три колективи представлять Польщу (Щецин, Новий Томишль, Жешув), хоровий колектив з Кишинева представить Молдову, Болгарія заявила про участь хорів з міст Помор’є та Слівен, Грузія – вокального ансамблю з Батумі та хорового колективу з Кутаїсі, очікуємо гостей і з Чехії, – розповідає Олександр Смик.

Очільник управління культури і мистецтв також зазначив, що тернополяни отримають унікальну нагоду побачити справжню висококласну культуру інших народів. За його словами, конкурсні огляди відбуватимуться в Українському домі “Перемога” та храмі Матері Божої Неустанної Помочі, а на гала-концерт запрошують усіх бажаючих до Палацу культури “Березіль”. Майстерність виконання оцінюватимуть фахівці з консерваторій Львова і Києва, училища Глієра та інші.

- Ми подбали і про достойні нагороди для переможців. Уже розроблено ескізи оформлення кожної сцени окремо, готуємо для наших гостей і всіх тернополян сюрприз – диво-птаха заввишжки 3 метри. Він прикрашатиме місто, біля нього можна буде сфотографуватися. Ескізи цього символу розробляв колектив художньої школи під керівництвом Євгена Чопика. Цей диво-птах перебуватиме в Тернополі до Дня Незалежності, а потім поїде до Києва на Співоче поле. Його представлять і на Всеукраїнському фестивалі Олега Скрипки “Країна мрій, - додає Олександр Іванович.

Для учасників фестивалю міська рада готує цікаві зустрічі і екскурсії. Оргкомітет закликає організаторів концертних дійств і підприємців запросити колективи, які приїдуть, виступити перед своїми працівниками чи у районному центрі, аби якомога більше людей змогла отримати насолоду від духовної пісні. Цього року буде продовжена традиція виступу учасників фестивалю-конкурсу у тернопільських храмах, повідомляє Тернопільська міська рада.

- Дуже хочеться, щоб жителі нашого міста все-таки вийшли зі своїх домівок і з допомогою нашого фестивалю побачили весь світ у своєму рідному місті. Місце проведення заходу обрано не випадково, адже саме тернополяни відрізняються побожністю, високою духовною культурою, – наголошує Олександр Смик. – Окрім того, час проведення припадає на розпал Великого посту. Це ще одна нагода духовно очиститися і краще підготуватися до Великодня. Пісня не тільки розширює кордони земні, а й душевні, розвиває вишуканий естетичний смак.

До списку новин